Latest topics
» WESTLAWN Institute of Marine Technologyby tuan_jim pon stu 04 2024, 20:45
» Intervju sa g. Željkom Skomeršićem za portal "Nautička patrola"
by moto-klasika sub lis 19 2024, 19:24
» Hayling Hoy
by livio pet ruj 27 2024, 21:40
» "Dani u Vali" - 2024.
by tuan_jim sri ruj 18 2024, 20:17
» Koncesije vezova posebno za drvene brodove
by tuan_jim uto ruj 17 2024, 21:40
» NOVA KNJIGA pred izdavanjem - "Stogodišnjaci iz našeg mula"
by Zaleksi uto ruj 10 2024, 13:26
Delftship - Crtanje kobilice
2 posters
Stranica 1 / 1.
Matija- Administrator
-
Član od : 06.02.2014
Dob : 61
Sjedište : Njivice / Krk
Re: Delftship - Crtanje kobilice
Koristi se slojevima (layer). Slojevi su ti ista stvar što su ti nekada bili paus papiri. Na jednom pausu si imao nacrtan (recimo) cjevovod goriva, a na drugom ulja za podmazivanje.
Trup broda ne diraj i neka ti on bude u jednom sloju. Napravi novi sloj i daj mu ime "kobilica". Neka ti taj sloj bude radni sloj, sloj s trupom "ugasi".
I onda s dovoljnim brojem točaka definiraj konturu kobilice. Jedan niz točaka će ti biti u simetralnoj ravnini broda, a drugi isti takav niz, ali odmaknut za pola debljine od simetralne ravnine. I tako točka po točka definiraš cijelu kobilicu. Crtaj sa što manje točaka.
Inače, trup ti super izgleda.
Trup broda ne diraj i neka ti on bude u jednom sloju. Napravi novi sloj i daj mu ime "kobilica". Neka ti taj sloj bude radni sloj, sloj s trupom "ugasi".
I onda s dovoljnim brojem točaka definiraj konturu kobilice. Jedan niz točaka će ti biti u simetralnoj ravnini broda, a drugi isti takav niz, ali odmaknut za pola debljine od simetralne ravnine. I tako točka po točka definiraš cijelu kobilicu. Crtaj sa što manje točaka.
Inače, trup ti super izgleda.
Dida- Kontraadmiral
-
Član od : 20.07.2013
Dob : 83
Sjedište : Sisak
Dida,
hvala na brzom odgovoru. Znam za layer, koristim ih u više programa pa i ovdje.
Može li se kada napravim oblik kobilice (u bokocrtu) samo zadati debljina ( npr. 1,5 mm - pola kobilice) jer kada ga crtam još po toj osi onda baš ne izgleda dobro..
Inače gajeta je napravljena, trup u Delftship-u a kobilica je dodana u Aspire. Volio bih to napraviti u Delftship-u.
ovako izgleda napravljena:
Drvo je javor sa zalijepljenim slojem tamnog furnira.
hvala na brzom odgovoru. Znam za layer, koristim ih u više programa pa i ovdje.
Može li se kada napravim oblik kobilice (u bokocrtu) samo zadati debljina ( npr. 1,5 mm - pola kobilice) jer kada ga crtam još po toj osi onda baš ne izgleda dobro..
Inače gajeta je napravljena, trup u Delftship-u a kobilica je dodana u Aspire. Volio bih to napraviti u Delftship-u.
ovako izgleda napravljena:
Drvo je javor sa zalijepljenim slojem tamnog furnira.
Matija- Administrator
-
Član od : 06.02.2014
Dob : 61
Sjedište : Njivice / Krk
Mislim da ne može. Nisam naišao na takvu mogućnost, a trebala mi je. Radio sam točku po točku - je gnjavaža, ali obavim posao.Matija je napisao/la:Dida,
...
...
Dida- Kontraadmiral
-
Član od : 20.07.2013
Dob : 83
Sjedište : Sisak
Similar topics
» Dimenzije kobilice
» Neuspjeli prijavak
» Raspored rebara duž kobilice broda
» Delftship i STL datoteka
» DelftShip Free - kako početi s korištenjem