Latest topics
» WESTLAWN Institute of Marine Technologyby tuan_jim pon stu 04 2024, 20:45
» Intervju sa g. Željkom Skomeršićem za portal "Nautička patrola"
by moto-klasika sub lis 19 2024, 19:24
» Hayling Hoy
by livio pet ruj 27 2024, 21:40
» "Dani u Vali" - 2024.
by tuan_jim sri ruj 18 2024, 20:17
» Koncesije vezova posebno za drvene brodove
by tuan_jim uto ruj 17 2024, 21:40
» NOVA KNJIGA pred izdavanjem - "Stogodišnjaci iz našeg mula"
by Zaleksi uto ruj 10 2024, 13:26
BRACERA U REMONTU
5 posters
Stranica 1 / 1.
BRACERA U REMONTU
Pred osam godina napravi sam prvu maketu,braceru.Rađena je prema nacrtima NT-Pula(tehnodidakta).
Ovako je otprilike izgledala nakon prvog isplovljenja.
A evo kako izugleda danas kad je nakon dvije "nevere" jučer vraćena u škver na remont.
Veličinu remonta,odnosno o sudbini ove bracere nakon detljnije"inspekcije"
Ovako je otprilike izgledala nakon prvog isplovljenja.
A evo kako izugleda danas kad je nakon dvije "nevere" jučer vraćena u škver na remont.
Veličinu remonta,odnosno o sudbini ove bracere nakon detljnije"inspekcije"
Nonić- Porucnik korvete
-
Član od : 28.07.2013
Sjedište : Rabac
moto-klasika likes this post
Re: BRACERA U REMONTU
Noniću, pa "kud plovi (je plovio) ovaj brod"? Moj je vezan i ne mrda iz porta.
stari- Porucnik fregate
-
Član od : 28.08.2013
Dob : 78
Sjedište : Kastav
Nonić, kod koga je bio taj brod? Ne daj mu više na to mjesto!
Dida- Kontraadmiral
-
Član od : 20.07.2013
Dob : 83
Sjedište : Sisak
To se Dida dogodi obično kad neupućena domaćica ide počistit prašinu ili kad je maci zanimljiva..
Ili kad mala dica žele samo malo pogledat igračku..
Srića,nema toga šta vridne ruke ne mogu popravit
Ili kad mala dica žele samo malo pogledat igračku..
Srića,nema toga šta vridne ruke ne mogu popravit
zore70- Razvodnik
-
Član od : 20.10.2013
Dob : 54
Sjedište : Podstrana
Dok se kolege tuđoj "nesreći" ja i dalje po škveriću.Evo jučerašnjog razmišljanja o remontu.
Pripone su napravljene od tankog sintetičnog konopa.Uvijek sam se nadao da bi to trebalo mijenjati,pa evo sada je prilika.
Uživajte i dalje ali ipak novim bracerašima-početnicima:ima tu i ozbiljnih poruka.
Pripone su napravljene od tankog sintetičnog konopa.Uvijek sam se nadao da bi to trebalo mijenjati,pa evo sada je prilika.
Uživajte i dalje ali ipak novim bracerašima-početnicima:ima tu i ozbiljnih poruka.
Nonić- Porucnik korvete
-
Pogledao sam slike bracera kolega ,rađene po nacrtima tehnodidaktike-Pula,koje su izradile ili rade ovu maketu.Nigdje nije vidljivo da su postavljene zoje-vjenčanice na pramcu odnosno krmi,a to je i slučaj ove bracere koja je na remontu.
Zamolio bi iskusnije maketare i meštre da daju svoje mišljenje da li ove bracere (cca 1:40 ) "zaslužuju" da se prikažu vidljive zoje-vjenčanice,ipak je to uočljiv element konstrukcije.Usput,makar informativno,koje su uobičajne dimenzije za tu vrstu broda.
Remont je u toku,upravo se odstranjuju rebreni izdanci na pramu i krmi gdje bi se eventualno postavile zoje.
Zamolio bi iskusnije maketare i meštre da daju svoje mišljenje da li ove bracere (cca 1:40 ) "zaslužuju" da se prikažu vidljive zoje-vjenčanice,ipak je to uočljiv element konstrukcije.Usput,makar informativno,koje su uobičajne dimenzije za tu vrstu broda.
Remont je u toku,upravo se odstranjuju rebreni izdanci na pramu i krmi gdje bi se eventualno postavile zoje.
Nonić- Porucnik korvete
-
Bilo bi dobro da se vide zoje.Nonić je napisao/la:...
Zamolio bi iskusnije maketare i meštre da daju svoje mišljenje da li ove bracere (cca 1:40 ) "zaslužuju" da se prikažu vidljive zoje-vjenčanice,ipak je to uočljiv element konstrukcije.
...
Dida- Kontraadmiral
-
Očekujući i dalje neki stručni savjet evo kako izgleda bracera sa odstranjenim izdancima rebara na krmi odnosno pramcu.
Nonić- Porucnik korvete
-
Jesi li to malo oturpijao pramčanu statvu?
Dida- Kontraadmiral
-
Moguće je,pa bracera je u remontu.Umjesto dosadašnje konstrukcije po nacrtu tehnodidaktike biti će postavljena protustatva,apostoli i zoja.Dida je napisao/la:Jesi li to malo oturpijao pramčanu statvu?
Nonić- Porucnik korvete
-
Radovi na remontu bracere približavaju se kraju.S obzirom da nekoliko kolega rade a dosta ih je već izradilo po nacrtima tehnodidaktike,pri otvaranju ove teme bilo je zamišljeno da će netko biti zainteresiran da zajedno,ali svakako uz pomoć iskusnijih, pokušati ispraviti neke detalje i eventualne propuste u nacrtu.
Svejedno remont ide dalje a nadam se još završnu sliku bracere prije "isplovljenja" iz škvera.
Svejedno remont ide dalje a nadam se još završnu sliku bracere prije "isplovljenja" iz škvera.
Nonić- Porucnik korvete
-
Lepo to napreduje ali sam sve vreme cekao da vidim šta su protustatva,apostoli i zoja...
Albuk- Razvodnik
-
Član od : 05.04.2014
Dob : 57
Sjedište : Beograd
Albuk je napisao/la:Lepo to napreduje ali sam sve vreme cekao da vidim šta su protustatva,apostoli i zoja...
Evo pramčani dio,osim čišćenja,skoro gotov a krmeni dio se dovršava,Zoja-vjenčanica je uočljiva a protustatva i apostoli "namjerno prikriveni"Nemam slika detalja izrade za vrijeme remonta.
Nonić- Porucnik korvete
-
Hvala na objašnjenju.
Albuk- Razvodnik
-
Remont bracere izvršen i evo završne slike prije današnjeg "ispolovljenja"iz škvera.Nonić je napisao/la:
Nonić- Porucnik korvete
-
Bravo!
Albuk- Razvodnik
-
Planovi za braceru
Dobar dan. Prvi put sam ovde, nemam iskustva sa plovidbom po morima, al sam stari Savski vuk. Maketarstvom se bavim odavno, ali sam brodove počeo skoro...pre par godina. Ova bracera mi se sviđa, svaka čast majstoru. Gde bih mogao da vidim planove ?
Pozdrav.
Pozdrav.
Gost- Gost
Baci oko na ovu stranicu: Bracera-nacrtiBozaDevil je napisao/la:Dobar dan. Prvi put sam ovde, nemam iskustva sa plovidbom po morima, al sam stari Savski vuk. Maketarstvom se bavim odavno, ali sam brodove počeo skoro...pre par godina. Ova bracera mi se sviđa, svaka čast majstoru. Gde bih mogao da vidim planove ?
Pozdrav.
Dida- Kontraadmiral
-
Skinuo, hvala lepo. Čim završim dansku Jolu, počeću Bracaru.
Sa Yowl je bila zabava...nigde planova, a kupio nekompletnu. Hehehe...
Sa Yowl je bila zabava...nigde planova, a kupio nekompletnu. Hehehe...
Gost- Gost
Evo kako izgleda bracera kada je majstori pituri prime u ruke
the rose that grew from concrete pdf
a ovo je nakon popravka. Ova maketa ima i derić, pretpostavljam za utovar-istovar tereta
the rose that grew from concrete pdf
a ovo je nakon popravka. Ova maketa ima i derić, pretpostavljam za utovar-istovar tereta
stari- Porucnik fregate
-
Član od : 28.08.2013
Dob : 78
Sjedište : Kastav
Dida, moto-klasika and tuan_jim like this post
Stranica 1 / 1.