Latest topics
» WESTLAWN Institute of Marine Technologyby tuan_jim pon stu 04 2024, 20:45
» Intervju sa g. Željkom Skomeršićem za portal "Nautička patrola"
by moto-klasika sub lis 19 2024, 19:24
» Hayling Hoy
by livio pet ruj 27 2024, 21:40
» "Dani u Vali" - 2024.
by tuan_jim sri ruj 18 2024, 20:17
» Koncesije vezova posebno za drvene brodove
by tuan_jim uto ruj 17 2024, 21:40
» NOVA KNJIGA pred izdavanjem - "Stogodišnjaci iz našeg mula"
by Zaleksi uto ruj 10 2024, 13:26
Bragoc u AutoCad
2 posters
Stranica 1 / 1.
Bragoc u AutoCad
Neznam zašto mi prvi post nije prošao, pa evo, pišem ponovo.
Konačno sam nacrt Bragoca prebacio u Acad da se sačuva, jer papirnati bi se brzo oštetio. Skenirao sam dio po dio (A4)na mom multifunkc. i slike povezao u Acad-u (Mj1:1). Dalje je bilo jednostavno, samo povlačiti linije po slikama. Slike dijelova palube i konopa nisam precrtavao, jer je suviše komplicirano, pa sam ih ostavio kao slike (crop-da se ne troši previše memorije). Ostaje mi još prijevod sa talijanskog, s kojim sam na vi. Ako može pomoć foruma, jer online prevoditelji su smješni. Za jarbol mi prevodi "stablo" itd.
Konačno sam nacrt Bragoca prebacio u Acad da se sačuva, jer papirnati bi se brzo oštetio. Skenirao sam dio po dio (A4)na mom multifunkc. i slike povezao u Acad-u (Mj1:1). Dalje je bilo jednostavno, samo povlačiti linije po slikama. Slike dijelova palube i konopa nisam precrtavao, jer je suviše komplicirano, pa sam ih ostavio kao slike (crop-da se ne troši previše memorije). Ostaje mi još prijevod sa talijanskog, s kojim sam na vi. Ako može pomoć foruma, jer online prevoditelji su smješni. Za jarbol mi prevodi "stablo" itd.
stari- Porucnik fregate
-
Član od : 28.08.2013
Dob : 78
Sjedište : Kastav
Re: Bragoc u AutoCad
Jesi li znao da ima jedan program koji sliku prevede u AutoCAD? Zove se Img2CAD. Crtež bude dosta zbrčkan (zavisno o složenosti slike), pa bude nešto posla da se crtež dovede u red. Ali su barem proporcije sačuvane.
Dida- Kontraadmiral
-
Član od : 20.07.2013
Dob : 83
Sjedište : Sisak
Iskušao sam ga po tvojoj preporuci ( ja odmah na ti, čini mi se da smo otprilike generacija), ALI nisam zadovoljan. Stvarno dobiješ zbrčkan nacrt i treba puno više vremena da se dovede u red. Ipak, za sada ostajem na staroj metodi.Dida je napisao/la:Jesi li znao da ima jedan program koji sliku prevede u AutoCAD? Zove se Img2CAD. Crtež bude dosta zbrčkan (zavisno o složenosti slike), pa bude nešto posla da se crtež dovede u red. Ali su barem proporcije sačuvane.
stari- Porucnik fregate
-
Generacija
Naravno, zašto ne na ti? Na forumuma je to, izgleda, pravilo. Lakše se i ugodnije čavrlja. Ako hoćeš da ti ispod avatara budu godine (kao i meni ), u svom profilu popuni datum rođenja.stari je napisao/la:Iskušao sam ga po tvojoj preporuci ( ja odmah na ti, čini mi se da smo otprilike generacija), ALI nisam zadovoljan. Stvarno dobiješ zbrčkan nacrt i treba puno više vremena da se dovede u red. Ipak, za sada ostajem na staroj metodi.
Kako ti napreduje uguravanje bragoca u CAD? Baš me zanima kako će to izgledati. Ako ti se bude dalo, stavi jednu slikicu nacrta, može samo dio.
Dida- Kontraadmiral
-
Evo, ažurirao sam profil i bogami, trebao bih se obraćati kao starijoj osobi sa Vi, ali pošto je ovo forum mislim da se možemo tikati.
A sada evo slikica:
ovo je skenirani dio
a, ovo je iz Acad-a virtualni print sa "Bullzip Pdf print" u JPEG
vidi se da je vrijedilo truda.
A sada evo slikica:
ovo je skenirani dio
a, ovo je iz Acad-a virtualni print sa "Bullzip Pdf print" u JPEG
vidi se da je vrijedilo truda.
stari- Porucnik fregate
-
Ovo ti je, doista, perfektno ispalo. Lijep, čist i jasan crtež. Zakon, rekla bi moja unuka Tena.
Jesi li od tehničke struke?
Jesi li od tehničke struke?
Dida- Kontraadmiral
-
Hvala. Tehničke sam struke, instrumentarac-automatičar, radio 15g na održavanju instrumentacije u Rafineriji Sisak, 10g u Janaf-u u Omišlju i 14g u Dini u Omišlju. To je moj skraćeni CV. Za Acad sam samouk (pokušaji i pogreške + knjiga), jer sam honorarno izrađivao nacrte iz elektrike.
stari- Porucnik fregate
-
CAD
Radeći autoCADom jesi li kada došao u situaciju da trup broda režeš jednom ravninom i tražiš liniju presjeka? To bi mi dobro došlo pri crtanju kosih rebara.
Dida- Kontraadmiral
-
Nisam siguran što me točno pitaš, jer se ipak ne razumijem u brodogradnju, ali ovdje je moj pokušaj crtanja oblika trupa makete parobroda u pojedinim poprečnim presjecima izvučenim iz fotografija:
Drugo nisam crtao, osim precrtavanja sa originalnih nacrta gotovih oblika rebara.
Drugo nisam crtao, osim precrtavanja sa originalnih nacrta gotovih oblika rebara.
stari- Porucnik fregate
-
Kosa rebra
Da ti ne "spamam" temu razgovor možemo nastaviti ovdje: Kosa rebra
Zadnja promjena: Dida; sri ruj 25 2013, 16:36; ukupno mijenjano 1 put.
Dida- Kontraadmiral
-
Bragoc
Stari, spremaš li se raditi bragoc?
Dida- Kontraadmiral
-
Mislim da ću krenuti idući tjedan, jer imam nekih obaveza, pa ne stignem. Jedino povremeno proučavam nacrt i spremam se Noniću postaviti brojna pitanja.Dida je napisao/la:Stari, spremaš li se raditi bragoc?
stari- Porucnik fregate
-
Stranica 1 / 1.