Latest topics
» Bracera (prema "Tehnodidakti")by Ivica Stambuk Yesterday at 12:34
» Hayling Hoy
by tuan_jim čet pro 05 2024, 11:56
» WESTLAWN Institute of Marine Technology
by tuan_jim pon stu 04 2024, 20:45
» Intervju sa g. Željkom Skomeršićem za portal "Nautička patrola"
by moto-klasika sub lis 19 2024, 19:24
» "Dani u Vali" - 2024.
by tuan_jim sri ruj 18 2024, 20:17
» Koncesije vezova posebno za drvene brodove
by tuan_jim uto ruj 17 2024, 21:40
Pozdrav iz Kopra
3 posters
Stranica 1 / 1.
Pozdrav iz Kopra
Oduvijek sam čeznuo za morem. Sada kada sam u penziji krećem u izradu maketa naših tradicionalnih brodoba i barki. Počeo bih sa kitom bracera od Radičevića. Što mislite o tome kako se pripremiti i posebno me zanima vaše mišljenje o kvaliteti kitova od Radičevića. Hvala za vaše odgovore. Goran
grgamrga- Mornar
-
Član od : 20.12.2021
Dob : 74
Sjedište : Koper
Re: Pozdrav iz Kopra
Pozdrav Gorane,
dobro došao na forum.
Nemoj samo započeti sa kupovinom hrpe alata (uglavnom nepotrebne, kao što smo i većina od nas).
Meni osobno, kitovi od radičevića su dosta "kineski". uglavnom dosta suvišnih ukrasa da bi se zamaskirala paluba koja nije ni približno u mjerilu, katastrofalni konopci, loš odabir materijala (obično je neka egzota) i općenito završeni model samo sliči na pravi brod, konkretno na prvi pogled kod bracere mi je, uz sve opisano, jako čudan kosnik, okrugle bitve na razmi...
Ne znam što bih preporučio od kitova, pogledao sam i Marisstellu i izgleda mi za klasu bolja od Radičević-a (nisam fan ) iako ova na njihovim fotografijama izgleda solidno. Mislim da im je cijena prepaprena.
Ukusi su različiti i ja nisam neki stručnjak, izbor je tvoj.
Moja je preporuka bracera tehnodidakta koja je ovdje više puta predstavljena, pravljena i dosta vjerna reprodukcija bez bacanja novca na kitove uz vrijedan rezultat.
Sretno!
http://www.marisstella.hr/model-ship-kits-details,100,bracera-72cm-1-32
dobro došao na forum.
Nemoj samo započeti sa kupovinom hrpe alata (uglavnom nepotrebne, kao što smo i većina od nas).
Meni osobno, kitovi od radičevića su dosta "kineski". uglavnom dosta suvišnih ukrasa da bi se zamaskirala paluba koja nije ni približno u mjerilu, katastrofalni konopci, loš odabir materijala (obično je neka egzota) i općenito završeni model samo sliči na pravi brod, konkretno na prvi pogled kod bracere mi je, uz sve opisano, jako čudan kosnik, okrugle bitve na razmi...
Ne znam što bih preporučio od kitova, pogledao sam i Marisstellu i izgleda mi za klasu bolja od Radičević-a (nisam fan ) iako ova na njihovim fotografijama izgleda solidno. Mislim da im je cijena prepaprena.
Ukusi su različiti i ja nisam neki stručnjak, izbor je tvoj.
Moja je preporuka bracera tehnodidakta koja je ovdje više puta predstavljena, pravljena i dosta vjerna reprodukcija bez bacanja novca na kitove uz vrijedan rezultat.
Sretno!
http://www.marisstella.hr/model-ship-kits-details,100,bracera-72cm-1-32
Član od : 06.02.2014
Dob : 61
Sjedište : Njivice / Krk
Re: Pozdrav iz Kopra
Lijepi pozdrav, Gorane! Dobro došao na forum!
Ovdje imaš nacrte za braceru, za preuzeti: Nacrti bracere
Odakle je Radičević?
Ovdje imaš nacrte za braceru, za preuzeti: Nacrti bracere
Odakle je Radičević?
-
Član od : 20.07.2013
Dob : 83
Sjedište : Sisak
Stranica 1 / 1.