Latest topics
» Bracera (prema "Tehnodidakti")by Ivica Stambuk Yesterday at 12:34
» Hayling Hoy
by tuan_jim čet pro 05 2024, 11:56
» WESTLAWN Institute of Marine Technology
by tuan_jim pon stu 04 2024, 20:45
» Intervju sa g. Željkom Skomeršićem za portal "Nautička patrola"
by moto-klasika sub lis 19 2024, 19:24
» "Dani u Vali" - 2024.
by tuan_jim sri ruj 18 2024, 20:17
» Koncesije vezova posebno za drvene brodove
by tuan_jim uto ruj 17 2024, 21:40
Pozdrav iz Dubrovnika
4 posters
Stranica 1 / 1.
Pozdrav iz Dubrovnika
Pozdrav kolegama. Zovem se Davor Dužević. živim i radim u Dubrovniku. Otac je iz brodograditeljske obitelji (korčulanska tradicijska škola). Izradio je nekoliko modela jedrenjaka i u mene usadio ljubav prema modelarstvu. Sam sam kao stravstveni jedriličar izrađivao modele jedrilica ( klasa G,G70 i IOM) s kojim sam se natjecao po hrvatskim i nekim međunarodnim regatama. Davno sam započeo graditi Dubrovačku Navu po kompletu pulske Tehnodidakte i uskoro prestao. Ponovo sam krenuo i Navi pridružio sv. Ivana Krstitelja od DeAgostinija. Uživam u radu i žalim za propuštenim vremenom.Rado ću sudjelovati u ovom forumu
DavorDu71- Mornar
Član od : 25.01.2021
Sjedište : Dubrovnik
stari and darijo like this post
Re: Pozdrav iz Dubrovnika
Davore drago mi je što si nam se pridružio jer ionako nas je sve manje isve smo stariji( biologija je neumoljiva).Kako ti kažeš izgubljeno vrijeme možda si se krivo i nepromišljeno izrazio jer ako tako misliš pametnije ti je da odmah odustaneš. Ja smatram da je vrijeme provedeno u izradi makete vrijeme učenja i uživanja jer za izradu jedne korektne makete potrebno je puno čitanja bar je tako kod mene bilo. Možda imamo drugačiji pristup.
Svejedno ti želim dobrodošlicu na forum i u slučaju da dođeš u bilo koji problem slobodno se javi.
Svejedno ti želim dobrodošlicu na forum i u slučaju da dođeš u bilo koji problem slobodno se javi.
DavorDu71 likes this post
Za prve brodove sam izabrao komplete, zbog kakvih-takvih uputa. Nakon što završim oba, prelazim na tradicionalne domaće brodove iz sirovih i lokalnih materijala. znam da će trebati studiranja i spreman sam na to. Ipak je to danas uz internet puno lakše nego prije. Radim na njima 3-5 sati, skoro svaki dan i ne primjetim koliko je vremena stvarno prošlo.
Trebati ću informacije, gdje nabaviti materijale. Ne snalazim se najbolje na MarisStelinim stranicama.
Svaka informacija je dobro došla i unaprijed sam zahvalan.
Trebati ću informacije, gdje nabaviti materijale. Ne snalazim se najbolje na MarisStelinim stranicama.
Svaka informacija je dobro došla i unaprijed sam zahvalan.
DavorDu71- Mornar
Davore, dobro došao na forum. Raduje me što si nam se pridružio.
-
Član od : 20.07.2013
Dob : 83
Sjedište : Sisak
Davore pozdrav,
ako trebaš nešto od materijala javi, u blizini moje proizvodne hale je JuA Frischeis i nekoliko stolarskih firmi s kojima surađujemo tako da materijala ima u izobilju.
ako trebaš nešto od materijala javi, u blizini moje proizvodne hale je JuA Frischeis i nekoliko stolarskih firmi s kojima surađujemo tako da materijala ima u izobilju.
darijo- Pozornik
Član od : 08.01.2021
Sjedište : Šibenik
Hvala. Preporučam se!
darijo je napisao/la:Davore pozdrav,
DavorDu71- Mornar
Stranica 1 / 1.