Latest topics
» Bracera (prema "Tehnodidakti")by Ivica Stambuk uto sij 14 2025, 12:34
» Hayling Hoy
by tuan_jim čet pro 05 2024, 11:56
» WESTLAWN Institute of Marine Technology
by tuan_jim pon stu 04 2024, 20:45
» Intervju sa g. Željkom Skomeršićem za portal "Nautička patrola"
by moto-klasika sub lis 19 2024, 19:24
» "Dani u Vali" - 2024.
by tuan_jim sri ruj 18 2024, 20:17
» Koncesije vezova posebno za drvene brodove
by tuan_jim uto ruj 17 2024, 21:40
Pozdrav iz Dubrovnika
3 posters
Stranica 1 / 1.
Pozdrav iz Dubrovnika
Moje ime je Andrej Napica.Živim u Dubrovniku. Od kraja prošle godine sam u mirovini.
Maketarstvom s bavim od početka sedamdesetih godina prošlog stoljeća.Do sada sam izradio četrdesetak maketa, uglavnom galijuna, galijica, bracera, leuta i sl. Dio maketa sam „uspješno udomio“, a nekoliko sam ih i poklonio. Na ocjenskim natjecanjima moji radovi su osvajali srebrene i brončane medalje.
Ponekad radim s metalima, pa sam do sada napravio nekoliko modela raznog oružja, model mog MZ-a 250 iz 1972.godine i dva parna stroja rade, ali mi nije uspio nedavni pokušaj sa Stirlingovim motorom.
Prije nego su se na našem tržištu pojavili brodomaketarski alati napravio sam nekoliko cirkulara, brusilica i debljača. U zadnjih par godina, s manje ili više uspjeha, bavio sam se mašinicama za izradu konopa.
Trenutno radim na drugom – malo promijenjenom „City-ju of Ragusa“ kapetana Nikole Primorca.
Bio sam jedan od osnivača Društva brodomodelara „Argosy“ u Dubrovniku 1977.godine. Položio sam ispit za međunarodnog suca po pravilima NAVIGE 2006.godine, ali od tada više nisam sudjelovao u radu Društva niti Saveza aktivan.
Maketarstvom s bavim od početka sedamdesetih godina prošlog stoljeća.Do sada sam izradio četrdesetak maketa, uglavnom galijuna, galijica, bracera, leuta i sl. Dio maketa sam „uspješno udomio“, a nekoliko sam ih i poklonio. Na ocjenskim natjecanjima moji radovi su osvajali srebrene i brončane medalje.
Ponekad radim s metalima, pa sam do sada napravio nekoliko modela raznog oružja, model mog MZ-a 250 iz 1972.godine i dva parna stroja rade, ali mi nije uspio nedavni pokušaj sa Stirlingovim motorom.
Prije nego su se na našem tržištu pojavili brodomaketarski alati napravio sam nekoliko cirkulara, brusilica i debljača. U zadnjih par godina, s manje ili više uspjeha, bavio sam se mašinicama za izradu konopa.
Trenutno radim na drugom – malo promijenjenom „City-ju of Ragusa“ kapetana Nikole Primorca.
Bio sam jedan od osnivača Društva brodomodelara „Argosy“ u Dubrovniku 1977.godine. Položio sam ispit za međunarodnog suca po pravilima NAVIGE 2006.godine, ali od tada više nisam sudjelovao u radu Društva niti Saveza aktivan.
andro2- Skupnik
-
Član od : 28.02.2015
Dob : 74
Sjedište : Dubrovnik
DavorDu71 likes this post
Re: Pozdrav iz Dubrovnika
Andro, dobro došao na forum!
Imaš lijepu maketarsku biografiju i bilo bi jako zgodno da se aktivno uključiš u rad foruma objavljujući svoje maketarske radove. Mogli bismo mnogo naučiti od tebe.
Imaš lijepu maketarsku biografiju i bilo bi jako zgodno da se aktivno uključiš u rad foruma objavljujući svoje maketarske radove. Mogli bismo mnogo naučiti od tebe.
-
Član od : 20.07.2013
Dob : 83
Sjedište : Sisak
dobrodošlia na forum
Dragi prijatelju evo konačno si nam se pridružio. Nadam se da ćemo svojim iskustvom pomoći mlađim i ambicioznim kolegama.
Zahvaljujem na izrazima dobrodošlice. Inače, ja "pratim" Forum već dulje vrijeme, ali su me tek nedavno djeca natjerala da napišem par riječi o sebi. Bio sam zaboravio zaporku od "andro", pa sam se zato sad logirao kao andro2. Rado ću se i više uključiti, samo čekam unuka (12 god) da mi ovih dana pokaže kako se to radi. Što mogu kad mi je lakše radit sa drvom nego sa laptopom.
Pozdrav, andro2
Pozdrav, andro2
andro2- Skupnik
-
Andro, "navuci" i unuka u maketarske vode.
Sigurno i on ima "žicu" za makete.
Sigurno i on ima "žicu" za makete.
-
Član od : 20.07.2013
Dob : 83
Sjedište : Sisak
tehnologija
Ima nas još tehnološki ovisnih od djece i unuka nisi jedini.
Blanja i cirkular nam bolje leži u ruci od računala.
Blanja i cirkular nam bolje leži u ruci od računala.
Moj pokušaj s unukom prije 4-5 godina je izgledao ovako. Uz batanu samo glumi da radi, ali kod izrade kućice za lutke za sestrin rođendan je ozbiljno pomagao.
Danas ne prilazi alatu, ali je brz u sklapanju lego kocaka (pa i svojih konstrukcija od njih), a o laptopu da i ne govorim.
pozdrav, Andro2
Danas ne prilazi alatu, ali je brz u sklapanju lego kocaka (pa i svojih konstrukcija od njih), a o laptopu da i ne govorim.
pozdrav, Andro2
andro2- Skupnik
-
Stranica 1 / 1.