Latest topics
» Što znači "CNC"?by tuan_jim Yesterday at 19:40
» Konkretni problemi pri započinjanju kalafatskog zanata
by Veber Yesterday at 09:10
» Armed longboat
by Zaleksi sub svi 27 2023, 11:57
» pozdrav
by tuan_jim sub svi 20 2023, 14:07
» Entuzijast Enio obnavlja barku veslaricu iz 1927. u Dubrovniku
by tuan_jim uto svi 16 2023, 11:13
» ŠAMBEK U IZRADI
by Zaleksi čet svi 11 2023, 07:49
Filmovi i videa o tradicijskoj brodogradnji
Stranica 1 / 1.
Filmovi i videa o tradicijskoj brodogradnji
Ovdje možemo postavljati poveznice na filmske i video materijale o tradicijskoj i drvenoj brodogradnji kao i takvim brodovima i svemu srodnom.
Postoji već rubrika na Forumu, ali sam htio otvoriti sekciju "Multimedija" u novoj kategoriji "Digitalne tehnologije kako bi bilo uočljivije i prepoznatljivije.
Zamolio bih lijepo da prilikom stavljanja poveznice koristite opciju koju pruža kontrolni panel za postove, a ne da samo nalijepite link kao tekst unutar posta.
Također nije nužno, no bilo bi poželjno reći riječ ili dvije, makar i pra najosnovnijih pojmova o materijalu koji prenosite. :-)
Postoji već rubrika na Forumu, ali sam htio otvoriti sekciju "Multimedija" u novoj kategoriji "Digitalne tehnologije kako bi bilo uočljivije i prepoznatljivije.
Zamolio bih lijepo da prilikom stavljanja poveznice koristite opciju koju pruža kontrolni panel za postove, a ne da samo nalijepite link kao tekst unutar posta.
Također nije nužno, no bilo bi poželjno reći riječ ili dvije, makar i pra najosnovnijih pojmova o materijalu koji prenosite. :-)

tuan_jim- Administrator
-
Član od : 31.12.2022
Sjedište : Kaštela
Matija likes this post
Re: Filmovi i videa o tradicijskoj brodogradnji
"Kalafati kojih više nema" TV Jadran iz Splita,
kratak i poprilično romantičan i poetski prikaz, a opet dokumentarne naravi.
Video je dostupan "klikom" na donji link i pregledavanjem izravno na Youtube - u.
kratak i poprilično romantičan i poetski prikaz, a opet dokumentarne naravi.
Video je dostupan "klikom" na donji link i pregledavanjem izravno na Youtube - u.

tuan_jim- Administrator
-
Dida and Matija like this post
Re: Filmovi i videa o tradicijskoj brodogradnji
Vrh svjetskog trenda povratka tradicionalnoj i drvenoj brodogradnji i brodovima. Ovaj dvojac u dokumentarcu je na otoku koji je odmorište USA/SAD elite svake vrste, a na kojem još uvijek uspijeva normalnim načinom života egzistirati podosta domaćih stanovnika pokrenu o škver za drvene brodove, rađene tradicionalnim načinom. Prije samog početka još dok su tražili lokaciju su im svi sa kojima su bili u kontaktu govorili kako su doslovno sišli s uma. Danas su svjetska perjanica u ovoj domeni i uzor mnogima. No da je lako - nije. Brojni im se pridružuju, ali i brojni uslijed teškog posla za koji je potrebno enormno mnogo strasti i ljubavi - brzo odlaze.
Napomena: na videu je moguće namjestiti hrvatske titlove.
Napomena: na videu je moguće namjestiti hrvatske titlove.

tuan_jim- Administrator
-
Dida, Zaleksi and Matija like this post
Stranica 1 / 1.