Latest topics
» WESTLAWN Institute of Marine Technologyby tuan_jim pon stu 04 2024, 20:45
» Intervju sa g. Željkom Skomeršićem za portal "Nautička patrola"
by moto-klasika sub lis 19 2024, 19:24
» Hayling Hoy
by livio pet ruj 27 2024, 21:40
» "Dani u Vali" - 2024.
by tuan_jim sri ruj 18 2024, 20:17
» Koncesije vezova posebno za drvene brodove
by tuan_jim uto ruj 17 2024, 21:40
» NOVA KNJIGA pred izdavanjem - "Stogodišnjaci iz našeg mula"
by Zaleksi uto ruj 10 2024, 13:26
Izrada konopa
2 posters
Stranica 1 / 1.
Izrada konopa
Matija slažem se, alata nikad dosta, pogotovo kada ga nema u prodavaonicama.
Na prve dvije slike je prva mašinica za izradu konopa. Radi dosta sporo, a rezultat nije zadovoljavajući.
Na slijedeće tri slike je "modernija" izrada na stalku koji se može produžiti do plafona radionice, a po potrebi "ide" i na taracu iznad. Duljina konopa ovisi samo o tome koliko je daleko uteg na kraju:) Za pogon sada koristim motor od pumpe za vodu sa perilice, umjesto starog miksera. O kvaliteti izrađenih konopa sam dobio zadovoljavajuću ocjenu prilikom vaše posjete Dubrovniku.
[You must be registered and logged in to see this image.]
Imam još jedno rješenje za izradu konopa "po lijepom vremenu" na otvorenom prostoru, ali tek moram napraviti slike.
Pozdrav,Andro
Na prve dvije slike je prva mašinica za izradu konopa. Radi dosta sporo, a rezultat nije zadovoljavajući.
Na slijedeće tri slike je "modernija" izrada na stalku koji se može produžiti do plafona radionice, a po potrebi "ide" i na taracu iznad. Duljina konopa ovisi samo o tome koliko je daleko uteg na kraju:) Za pogon sada koristim motor od pumpe za vodu sa perilice, umjesto starog miksera. O kvaliteti izrađenih konopa sam dobio zadovoljavajuću ocjenu prilikom vaše posjete Dubrovniku.
[You must be registered and logged in to see this image.]
Imam još jedno rješenje za izradu konopa "po lijepom vremenu" na otvorenom prostoru, ali tek moram napraviti slike.
Pozdrav,Andro
andro2- Skupnik
-
Član od : 28.02.2015
Dob : 74
Sjedište : Dubrovnik
Re: Izrada konopa
Reduktor sa špulama konca ti je za pet! Odakle si uzeo zupčanike?
Dida- Kontraadmiral
-
Član od : 20.07.2013
Dob : 83
Sjedište : Sisak
Re: Izrada konopa
Zupčanici su iz satova za naplatu parkiranja. Moj prijatelj je prije nekoliko godina, po nalogu šefova, morao isprazniti radionicu i skladište u kojoj ih je održavao dok su bili na dubrovačkim parkinzima (sedamdesetih godina). Uzeo sam nekoliko neispravnih i jedan potpuno novi - zapakiran u stiroporu. Sad mi je žao što nisam uzeo i više, jer je ostatak završio na otpadu.
Pozdrav,Andro
Pozdrav,Andro
andro2- Skupnik
-
Član od : 28.02.2015
Dob : 74
Sjedište : Dubrovnik
Similar topics
» Izrada konopa
» Pletenje konopa
» Idro de taja, idro na penun, idro na trijangul, latinsko jedro
» Mašinica za konope