Latest topics
» Bracera (prema "Tehnodidakti")by Ivica Stambuk uto sij 14 2025, 12:34
» Hayling Hoy
by tuan_jim čet pro 05 2024, 11:56
» WESTLAWN Institute of Marine Technology
by tuan_jim pon stu 04 2024, 20:45
» Intervju sa g. Željkom Skomeršićem za portal "Nautička patrola"
by moto-klasika sub lis 19 2024, 19:24
» "Dani u Vali" - 2024.
by tuan_jim sri ruj 18 2024, 20:17
» Koncesije vezova posebno za drvene brodove
by tuan_jim uto ruj 17 2024, 21:40
563 definitivno gotov
5 posters
Stranica 1 / 1.
563 definitivno gotov
Pri postavljanju gravirane pločice na 563, došlo je do pada stolne lampe (žirafa) i po zakonima Merfija, pogodilo 563 drito u sridu.
I tako, nije gotovo kad misliš da je gotovo.Moram točno utvrditi štetu, i odlučiti da li se isplati trošiti vrijeme na reparaciju. Koliko vidim iz prve ruke, otišli su osovinski vodovi, propele, krmeni jarbol, a i ostali su dijelovi upitni. No, bumo videli.
Unutrašnjst kormilarnice nije pretrpjena štetu.
I tako, nije gotovo kad misliš da je gotovo.Moram točno utvrditi štetu, i odlučiti da li se isplati trošiti vrijeme na reparaciju. Koliko vidim iz prve ruke, otišli su osovinski vodovi, propele, krmeni jarbol, a i ostali su dijelovi upitni. No, bumo videli.
Unutrašnjst kormilarnice nije pretrpjena štetu.
Član od : 27.07.2013
Dob : 78
Sjedište : Zagreb
Re: 563 definitivno gotov
Dobri stari Marfi.
-
Član od : 28.08.2013
Sjedište : Kastav
Šteta, doista. Sada pusti par dana sve po strani da ti se tlak normalizira, a onda pomalo na posao. Previše si "uložio" u cijeli projekt da bi sada sve zakopao u neki ormar. Veća ti je šteta ne popraviti, nego što je gospodin Murphy već napravio.
Da potrošiš koje pivce za živce?
Da potrošiš koje pivce za živce?
-
Član od : 20.07.2013
Dob : 83
Sjedište : Sisak
Lijepo je čuti riječi utjehe. 563 je spakiran u kutiju i čeka bolja vremena, a stolna lampa (2) osigurana vijcima s maticama. Razmišljam o diorami nasukanog i razbijenog TČ, u plitkom moru među stijenama.Još nemam pravu sliku, ali radim na scenariju.
Drugi projekt čeka pred vratima. Deset mjeseci skupljam pisanu riječ i originalne fotografije, preko Ospera naručio tehničke podatke i nacrte, iz Kitaja stigao aftermarket kovačije. Mislim da sam spreman krenuti u okršaj s British Navy Motor Torpedo Boat - type Vosper, Bari, Italy 1943.
Drugi projekt čeka pred vratima. Deset mjeseci skupljam pisanu riječ i originalne fotografije, preko Ospera naručio tehničke podatke i nacrte, iz Kitaja stigao aftermarket kovačije. Mislim da sam spreman krenuti u okršaj s British Navy Motor Torpedo Boat - type Vosper, Bari, Italy 1943.
Kako hoćeš. Ipak, bio je sasvim lijep i još može biti. Nisi valjda jako ljut na tog Marfija?
-
Član od : 20.07.2013
Dob : 83
Sjedište : Sisak
Ljut sam na svoju šlampavost i indolentno prihvaćanje nereda na radnom stolu.
Od sada,pa nadalje, na stolu samo predmet koji se trenutno obrađuje, a alat, prateći pribor, kuke i motike na svojim mjestima. Zaboravite na kreativni nered. Da postolje lampe nije bilo zatrpano nepotrebnim kutijicama i alatom, primjetio bi da se postolje pomalo odvidava. Svaka se škola plaća.
Od sada,pa nadalje, na stolu samo predmet koji se trenutno obrađuje, a alat, prateći pribor, kuke i motike na svojim mjestima. Zaboravite na kreativni nered. Da postolje lampe nije bilo zatrpano nepotrebnim kutijicama i alatom, primjetio bi da se postolje pomalo odvidava. Svaka se škola plaća.
Ma kakav Marfi. Neka se on bavi kruhom i marmeladom.
Popravi što prije 563 u inat Marfiju.
Pozdrav, Andro
Popravi što prije 563 u inat Marfiju.
Pozdrav, Andro
andro2- Skupnik
-
Član od : 28.02.2015
Dob : 74
Sjedište : Dubrovnik
Tomislave,nema tu alternative.Treba u remont,pa to je ratni brod,kod njih su remonti bili veoma,veoma česti.Vjerujem da većinim maketara(početni,napredni,amateri,profesoinalci) imaju svojih" bisera".Tomislav Viljetić je napisao/la:. Svaka se škola plaća.
Moja bracera,u našem forumu prikazana kao BRACERA U REMONTU,je uspjela čak dva puta Izlepršati sa polica.Prvi put je bio krivac ventilator klime(iako je bila u zavjetrini?),a drugi puta,čekajući remont,bio je kriv reful bure(bila je na polici na balkonu i opet u zavjetrini?)
Bilo bi korisno da i ostale kolege,a siguran sam da većinom od nas se može "pohvaliti"sa nekiom svojim "biserom",to prikažu pa bi koji puta mogli koristiti i :pametan uči na tuđim greškama.
Nakon Nostromovog nemilog događaja ja sam odmah išao kontrolirati sva postolja lampi u škveriću i bacio još jedno sidro na braceri.
Član od : 28.07.2013
Sjedište : Rabac
Hvala kolegama na podršci. 563 ide u remont.
Stranica 1 / 1.