Latest topics
» WESTLAWN Institute of Marine Technologyby tuan_jim pon stu 04 2024, 20:45
» Intervju sa g. Željkom Skomeršićem za portal "Nautička patrola"
by moto-klasika sub lis 19 2024, 19:24
» Hayling Hoy
by livio pet ruj 27 2024, 21:40
» "Dani u Vali" - 2024.
by tuan_jim sri ruj 18 2024, 20:17
» Koncesije vezova posebno za drvene brodove
by tuan_jim uto ruj 17 2024, 21:40
» NOVA KNJIGA pred izdavanjem - "Stogodišnjaci iz našeg mula"
by Zaleksi uto ruj 10 2024, 13:26
MB Premuda 1:100
5 posters
Stranica 1 / 1.
stari- Porucnik fregate
-
Član od : 28.08.2013
Dob : 78
Sjedište : Kastav
Re: MB Premuda 1:100
Bravo stari! Lijepo si to napravio. Vidim, išao si na verziju koja se trenutno može vidjeti u našim lukama.
Dida- Kontraadmiral
-
Član od : 20.07.2013
Dob : 83
Sjedište : Sisak
Bravo Stari, lijepo izgleda. Nastaviš li tako Roland će morati zatvoriti radionu, prejak si
Matija- Administrator
-
Član od : 06.02.2014
Dob : 61
Sjedište : Njivice / Krk
Daj Matija, nemoj me . , gdje sam ja od Rolanda, kao Zemlja i Mjesec.
stari- Porucnik fregate
-
Roland je profesionalac, mi smo amateri. Dvije posve različite kategorije.stari je napisao/la:Daj Matija, nemoj me . , gdje sam ja od Rolanda, kao Zemlja i Mjesec.
Dida- Kontraadmiral
-
Baš tako. Roland je radio u brodogradilištu 3.Maj kao modelar.Dida je napisao/la:Roland je profesionalac, mi smo amateri. Dvije posve različite kategorije.
stari- Porucnik fregate
-
Stari, kako si napisao "Jadrolinija" na boku broda? Neki dekal?
Dida- Kontraadmiral
-
Doslovno sam crtao slovo po slovo u AutoCAD-u, jer ne postoji takav font. Roland mi je onda izrezao iz vrlo tanke folije (neznam koja je debljina). Ako budeš trebao nacrt slova, javi mi i u kojem mjerilu.Dida je napisao/la:Stari, kako si napisao "Jadrolinija" na boku broda? Neki dekal?
stari- Porucnik fregate
-
Bravo Stari lijepo izgleda.Ocjena:90 od 100 m0gućih bodova.Onih 10 bodova oduzeto je jer je maketa napravljena previše dobro.Naime nigdje nisu prikazane neravnine na vanjskoj oplati a koje se inače jako ističu a vidljive su po čitavoj oplati od krme sve do pramca.Ne vjerujem da je sadašnji vlasnik oplatu od brodskpg lima zamjenio sa plastičnom.stari je napisao/la:, Premuda je završena:
Nonić- Porucnik korvete
-
Član od : 28.07.2013
Sjedište : Rabac
Noniću, Noniću, pa nisam ja Roland, a i neću ići na izložbe, osim lokalnog karaktera.
A nije mi se dalo tuć batićem po oplati da dobijem ulegnuča kao na originalu.
A nije mi se dalo tuć batićem po oplati da dobijem ulegnuča kao na originalu.
stari- Porucnik fregate
-
Stari je uložio ogroman trud pri izradi Premude. To u svakom slučaju moramo priznati i složiti se s njegovim mišljenjemda je brodić dobar.
Ako tumačimo da je maketa vjeran prikaz originala u umanjenom ili uvećanom mjerilu, onda možemo reći da je dobar model a ne maketa.
S malo više truda u pripremi same makete moglo se izbjeći piketavanje čekićem i koristiti danas poznate stvari kao npr. 3D dry transfers rivets ili za negativne zakovice jednostavne priručne alate. Nekad sam koristio veliki zupčanik od budilice - žveljarina, i nije izgledalo loše. Trup se mogao obložiti tankim mesinganim limom rezanim u segmente i ljepiti preklopno. - Pitati Didu polaganje ploča i preklope -. i bla, bla, bla.
Vjerujem da će idući projekt u Staroga, zadovoljavati i najviše standarde jer čovjek ima volje i potencijala.
Za moju skromnu pomoć prilažem par fotki s neta, a Starog molim da zagugla -how to riveting ships model - pregledati tekstove i slike.
Ako tumačimo da je maketa vjeran prikaz originala u umanjenom ili uvećanom mjerilu, onda možemo reći da je dobar model a ne maketa.
S malo više truda u pripremi same makete moglo se izbjeći piketavanje čekićem i koristiti danas poznate stvari kao npr. 3D dry transfers rivets ili za negativne zakovice jednostavne priručne alate. Nekad sam koristio veliki zupčanik od budilice - žveljarina, i nije izgledalo loše. Trup se mogao obložiti tankim mesinganim limom rezanim u segmente i ljepiti preklopno. - Pitati Didu polaganje ploča i preklope -. i bla, bla, bla.
Vjerujem da će idući projekt u Staroga, zadovoljavati i najviše standarde jer čovjek ima volje i potencijala.
Za moju skromnu pomoć prilažem par fotki s neta, a Starog molim da zagugla -how to riveting ships model - pregledati tekstove i slike.
Tomislav Viljetić- Preminuo
-
Član od : 27.07.2013
Dob : 77
Sjedište : Zagreb
Dobro, primjedbe stoje, ali za napraviti sve kao u naravi, trebalo bi imati par stotina fotografija detalja, iz blizine, i po njima dotjerati maketu. A tih fotografija nema.
Bilo bi dobro imati nekog maketara s fotićem na brodu "Premuda".
Bilo bi dobro imati nekog maketara s fotićem na brodu "Premuda".
Dida- Kontraadmiral
-
Nostromo, hvala ti na savjetima. I sam sam razmišljao o priručnom alatu (zupčanik) za izradu negativa zakovica. Pokušavao sam to izvesti na samoljepivoj alu foliji traci ali bio sam isuviše lijen za nastaviti. U svakom slučaju na idućoj "željeznoj maketi) primjeniti ću tu tehniku iako je to prilično škakljiva metoda.Tomislav Viljetić je napisao/la:Stari je uložio ogroman trud pri izradi Premude. To u svakom slučaju moramo priznati i složiti se s njegovim mišljenjemda je brodić dobar.
stari- Porucnik fregate
-
Similar topics
» m/b Premuda 1:100
» Premuda 1:43
» Nacrti za MB "Premuda"
» m/b Premuda u Malom Lošinju
» MB "Premuda" u crtežima CAD programa
» Premuda 1:43