Drveni brodovi - forum
Zdravi bili!

Molim vas, prijavite se ili registrirajte kako biste mogli koristiti sve mogućnosti foruma.
Želim vam ugodno provedeno vrijeme na forumu.

Join the forum, it's quick and easy

Drveni brodovi - forum
Zdravi bili!

Molim vas, prijavite se ili registrirajte kako biste mogli koristiti sve mogućnosti foruma.
Želim vam ugodno provedeno vrijeme na forumu.
Drveni brodovi - forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Latest topics
» Izložba "Jadransko i jonsko brodovlje u novom vijeku (1650.-1850.) "
by tuan_jim Yesterday at 23:53

» LUZZU - malteška "brkata" brodica
by tuan_jim uto svi 14 2024, 22:11

» Nacrt za leut, s datotekama za lasersko rezanje
by Zaleksi čet svi 02 2024, 19:22

» Mali križni stol
by Zaleksi sub tra 20 2024, 10:58

» Cross-section HMS VICTORY
by Veber sri tra 17 2024, 09:30

» Koje "drvo" koristite?
by Veber pet tra 12 2024, 19:06

Posjete od 12.05.2018.
Affiliates
free forum


Pravila - svakako pročitati

2 posters

Go down

Pravila - svakako pročitati Empty Pravila - svakako pročitati

Postaj by Hrvoje pon srp 15 2013, 21:22

Ovo je forum o hrvatskoj tradicionalnoj brodogradnji i izradi maketa tradicionalnih brodova, i forumske poruke mogu biti vezane isključivo za tu temu. Valja imati u vidu da pored tradicije gradnje brodova za plovidbu morem, postoji i tradicija gradnje drvenih brodova ili čamaca za unutarnje vode: rijeke i jezera. Jezera baš i nemamo previše.
Tradicija gradnje drvenih brodova se protegla i na gradnju čeličnih brodova, koja je bila logičan nastavak gradnje drvenih. Tako se možemo pohvaliti i s tom varijantom tradicije. Nadajmo se da se taj vid tradicije neće jednoga dana ugasiti, kao što se je zadnjih nekoliko desetaka godina već ugasilo dosta industrijskih pogona. A imali su već atribut tradicionalnih...

Za ostale sadržaje ovdje nema mjesta.

Namjera mi je okupiti štovatelje naše tradicionalne brodogradnje i pružiti im priliku da razmjene mišljenja, potraže ili daju savjet. Vjerujem da treba iskoristiti svaku priliku za njegovanje vlastite kulturne baštine.

Misao vodilja je da se na forumu okupe osobe koje u smirenoj i prijateljskoj atmosferi vole raspravljati o gore naznačenoj temi. Nije želja da se bilo tko od članova foruma osjeti povrijeđen, omalovažen ili da mu se na bilo koji način pokvari dan. Svakodnevni život je pun problema, stresa i loših vibracija: ovdje želimo na to zaboraviti.

Ovo je poticajni forum, želja je da svaki član napravi maketu i prikaže tijek izrade fotografijama i tekstom. Nacrte nećemo bezuvjetno dijeliti, ali ćemo pružiti svekoliku pomoć onima koji se žele okušati u maketarstvu. Očekuje se od članova foruma sudjelovanje u radu foruma barem jednim uratkom. Od člana foruma koji je zatražio, i uspio dobiti nacrt, očekuje se početak gradnje makete s razumnom vremenskom odgodom i prikaz napretka na za to određenom mjestu u forumu.


Članak 1 - Priroda foruma

Forum je privatan i nekomercijalan, te administratori i moderatori imaju pravo ukloniti bilo koju poruku i isključiti bilo kojeg člana koji remeti mirnu atmosferu foruma. Rasprava s administratorom ili moderatorom, ili rasprava o njihovoj odluci može imati kao posljedicu isključenje člana.

Članak 2 - Politika i nadzor foruma
 • Administratori određuju politiku i pravila foruma.
 • Moderatori nadziru pojedine rubrike i mogu mjenjati, ukloniti ili skratiti bilo koju poruku u rubrikama koje nadziru.
 • Administratori i moderatori nemaju obvezu nadzirati sadržaj poveznica na druge stranice, forume ili servise, ali mogu po vlastitom nahođenju ukloniti svaku poveznicu kojom se krši bilo koje od ovdje spomenutih pravila.
 • Administratori i moderatori nemaju obavezu provjeravati točnost navoda i tvrdnji iznesenih na forumu.

Članak 3 - Kontrola sadržaja
 • Administratori i moderatori imaju pravo zaključati ili ukloniti bilo koju temu ili poruku koja nije jasna, tematski (brodogradnja) svrhovita ili u skladu s namjenom foruma.
 • Posebno se to odnosi na besmislene i beskorisne teme i poruke, te zasipanje foruma porukama neprihvatljivog sadržaja.
 • Prekršitelji će biti isključeni s foruma u slučaju ponavljanja strašnog prekršaja.
 • Poruke, bez teksta, u kojima je samo smješkić ili više njih, bit će obrisane.

Članak 4 - Dobri, stari, običaji

Smatra se pristojnim da se svaki član, koji namjerava aktivno sudjelovati u radu foruma, predstavi u rubrici "Predstavite se". Stoga vas molim da to i učinite.
Pravila - svakako pročitati Rb0c6110
Otvorite svoju, novu, temu kliknuvši na gumb "Nova tema" i tamo napišete par riječi o sebi.
Pravila - svakako pročitati 6jmwj910
Ne predstavljate se u tuđoj temi u kojoj se netko drugi već ranije predstavio.

Članak 5 - Zatvaranje računa
 • Neaktivni korisnički računi se zatvaraju da se bazu podataka ne opterećuje suvišnim podacima i time joj povećava volumen.
 • Ukoliko član ni na koji način ne sudjeluje u radu foruma, i ne posjećuje ga dulje od dvije godine, nema objavljenu niti jednu poruku, smatra se neaktivnim i nezainteresiranim za rad foruma i njegov se račun zatvara.
 • Ukoliko se član samo registrira na forum, a nakon toga se nikada ni ne prijavi, njegov račun se zatvara nakon 14 dana.
 • Ako imate samo jednu poruku, smatramo vas aktivnim i račun vam ne zatvaramo. Ipak, ako vas nema dvije godine (730 dana) na forumu razmotrit ćemo mogućnost zatvaranja računa.
 • Ukoliko ste objavili dnevnik makar jedne gradnje makete, račun vam se ne zatvara. U tom slučaju nas se ne možete riješiti. Very Happy
 • Nakon što mu je račun zatvoren član se može, ako želi, ponovno prijaviti na forum s istim nadimkom i istom e-mail adresom.

Članak 6 - Atmosfera na forumu
 • Molimo, suzdržite se od političkih, ciničnih ili sarkastičnih komentara, psovanja (uključujući maskiranje prostih riječi zvjezdicama ili drugim znakovima), uporabe nedoličnog slikovitog izražavanja, poruka izvan teme i neprimjerenih šala. Male digresije, ali pristojne, se toleriraju.
 • Ni u kom slučaju nemojte omalovažavati mišljenje sugovornika, nađite uljudan način da mu suprotstavite svoj stav o istom problemu.
 • Ne pisati isključivo velikim slovima, jer se to smatra vikanjem i nekulturnim ponašanjem.
 • Zabranjeno je isticanje ideoloških simbola i simbola totalitarnih režima radi njihovog veličanja ili poticanja mržnje.
 • Ne koristite imena povijesnih ličnosti i političara kao nadimke. Neka nadimak ima smisao koji svaki član foruma može dokučiti. Uzdržite se od isticanja bilo kakvih političkih parola. Ne koristite slike političara i drugih javnih osoba kao avatar ili u potpisu. Isto se odnosi i na slike i parole pornografskog ili općenito neprihvatljivog sadržaja.

Članak 7 - Međusobna komunikacija

Bilo kakve sugestije za poboljšanje, ili kritiku, uputite osobnom porukom autoru poruke.
Ako imate pitanja o pojedinoj rubrici, obratite se izravno moderatoru.
Izravno kontaktiranje s administratorom foruma može se obaviti na ovaj način:
Pravila - svakako pročitati Vwpfud10

Članak 8 - Udaljavanje s foruma
 • Svaka poruka kojom se krše navedena pravila bit će uklonjena, a prekršitelj isključen s foruma zavisno od težine povrede pravila. Isto se odnosi i na specifična pravila pojedinih rubrika (tamo gdje ih ima).
 • Ako je povreda pravila lakša izriče se samo opomena, što će se vidjeti po grafičkom simbolu za opomene.
                     
  Bez opomenePravila - svakako pročitati 34q1nh10
  Jedna opomenaPravila - svakako pročitati 2qnxh510
  Dvije opomenePravila - svakako pročitati 2f06sn10
  Ozbiljna opomenaPravila - svakako pročitati 2ebxx610

 • Administratori i moderatori će, zbog kršenja forumskih pravila, po vlastitom nahođenju ograničiti bilo čiji pristup, bilo kojem dijelu foruma kada ocjene da su ispunjeni uvjeti za to, bez upozorenja ili obavijesti.
               
  Ograničen pristup forumuPravila - svakako pročitati Zwz04m10

 • Udaljavanje člana s foruma može biti za stalno ili na određeno vrijeme.

Članak 9 - O autorskim pravima
 • Ovaj forum je zaštićen Zakonom o autorskom pravu i srodnim pravima.
 • Sudjelovanjem na forumu suglasni ste da ćete njegov sadržaj koristiti isključivo za osobnu, nekomercijalnu uporabu.
 • Ništa od sadržaja ne može biti preuzeto, kopirano, reproducirano ili pohranjeno ako nije za osobnu, privatnu, uporabu.
 • Nije dopušteno korištenje forumskih sadržaja za prodaju.

Članak 10 - Komercijalno oglašavanje

Komercijalno oglašavanje nije dozvoljeno. Ukoliko trgovci maketama i maketarskim priborom žele nešto oglasiti, neka postave poveznicu u forum koji ćemo otvoriti na njihov zahtjev.

Članak 11 - Ograničenja

Učešćem u radu foruma pristajete na gore navedena pravila, a obvezujete se da nećete:

a) koristiti forum za slanje junk e-mail poruka, spama, dosadnih, nametljivih ili komercijalnih poruka.

b) objavljivati ili distribuirati materijal, informacije ili poruke koje su klevetničke, podrugljive, sramotne, nepristojne, prijeteće, uvredljive, uznemirujuće, moralno neprikladne ili na bilo koji način krše važeće zakone.

c) objavljivati ili distribuirati materijal, informacije ili poruke koje potiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje prema bilo kojoj osobi ili grupi na račun rase, religije, nacionalnosti ili bilo kojeg drugog razloga.

d) koristiti bilo koju informaciju ili materijal na bilo koji način koji krši bilo koja zakonska prava (autorsko pravo, robnu marku, patent ili bilo koja druga).

e) učiniti dostupnim ili uploadati datoteke koji sadrže viruse, "trojance" ili podatke i programe koji mogu naškoditi radu računala ili tuđeg vlasništva.

f) oglašavati ili nuditi na kupnju ili prodaju robe ili usluge u bilo koju komercijalnu svrhu, osim uz izričito dopuštenje administratora.

g) kršiti bilo koji aktualni zakon ili odredbu.

h) koristiti forum na način koji može oštetiti, onemogućiti ili utjecati na ispravan rad foruma.

i) objavljivati ili distribuirati materijal, informacije ili poruke koje nemate pravo prenositi po bilo kojem zakonu ili ugovoru (na primjer slike, činjenice ili dokumente s oznakom tajnosti).

j) tuđi rad predstaviti kao svoj.

Članak 12

Uporaba foruma je na osobnu odgovornost svakog korisnika. Forum ne garantira da će ispuniti vaša očekivanja, da će sadržaj biti točan, pouzdan ili istinit.

Članak 13

Mole se svi članovi da se pridržavaju ovih pravila.

Ova pravila su izrađena po uzoru na pravila sličnih i manje sličnih foruma s namjerom da se održi mirna i konstruktivna atmosfera, u kojoj se može ugodno provesti vrijeme.


Zadnja promjena: Dida; pon tra 15 2024, 21:00; ukupno mijenjano 66 put/a. (Reason for editing : Dopuna sadržaja)
Hrvoje
Hrvoje
Administrator
Administrator

Hrvatska
Mozzila Firefox
Posts : 103
Reputation : 17
Član od : 15.07.2013
Dob : 83
Sjedište : Sisak
Bez opomene

https://drvenibrodovi.forumcroatian.com

[Vrh] Go down

Pravila - svakako pročitati Empty Re: Pravila - svakako pročitati

Postaj by Dida uto vel 17 2015, 19:41

Dopunio sam i reorganizirao pravila foruma.

_________________
Pozdrav,
Dida Very Happy
Dida
Dida
Kontraadmiral
Kontraadmiral

Hrvatska
Mozzila Firefox
Posts : 2161
Reputation : 359
Član od : 20.07.2013
Dob : 83
Sjedište : Sisak
Bez opomene

[Vrh] Go down

[Vrh]

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.