Latest topics
» WESTLAWN Institute of Marine Technologyby tuan_jim pon stu 04 2024, 20:45
» Intervju sa g. Željkom Skomeršićem za portal "Nautička patrola"
by moto-klasika sub lis 19 2024, 19:24
» Hayling Hoy
by livio pet ruj 27 2024, 21:40
» "Dani u Vali" - 2024.
by tuan_jim sri ruj 18 2024, 20:17
» Koncesije vezova posebno za drvene brodove
by tuan_jim uto ruj 17 2024, 21:40
» NOVA KNJIGA pred izdavanjem - "Stogodišnjaci iz našeg mula"
by Zaleksi uto ruj 10 2024, 13:26
MB Trogir
2 posters
Stranica 1 / 1.
MB Trogir
E sad, nemam pojma dal je ovo dobar dio foruma, ali maketa je radjena ( trup) od drveta...ostalo je plastika, jer radim mijesano...pa nit je ful plastika nit je full drvo.
Dakle, prvi dio Uljanikove serije iz 1957., takozvane 3T.
Godinama sam se njime vozio na relaciji Zadar-Iz mali - Iz veli -Rava
Trebalo mi je malo vise od dvadeset godina da se docepam origigi nacrta, ali sam konacno uspio...gradnja je trajala puno manje- pola godine otprilike.
Mjerilo 1:100.
Maketa je prikaz broda iz 1983. godine, sa zvijezdom umjesto grba grada Trogira.
Kao i sa svim maketama brodova, prvo sam ga morao staviti u vremenski okvir a onda traziti podatke....tako da ovako ugrubo, postoji barem 5 razlicitih izgleda( modifikacija) tog broda...ovo je ona za koju sam imao najvise fotogtafskog materijala, plus moja sjecanja .
So :
Dakle, prvi dio Uljanikove serije iz 1957., takozvane 3T.
Godinama sam se njime vozio na relaciji Zadar-Iz mali - Iz veli -Rava
Trebalo mi je malo vise od dvadeset godina da se docepam origigi nacrta, ali sam konacno uspio...gradnja je trajala puno manje- pola godine otprilike.
Mjerilo 1:100.
Maketa je prikaz broda iz 1983. godine, sa zvijezdom umjesto grba grada Trogira.
Kao i sa svim maketama brodova, prvo sam ga morao staviti u vremenski okvir a onda traziti podatke....tako da ovako ugrubo, postoji barem 5 razlicitih izgleda( modifikacija) tog broda...ovo je ona za koju sam imao najvise fotogtafskog materijala, plus moja sjecanja .
So :
Slider- Pozornik
Član od : 06.03.2024
Sjedište : hrvatska
Dida, moto-klasika, tuan_jim and Veber like this post
Re: MB Trogir
Odlučio sam ipak premjestiti...
Također 1983. ili možda ipak 1985.?
Hvala najljepša!
Hvala najljepša!
tuan_jim- Administrator
-
Član od : 31.12.2022
Sjedište : Kaštela
tuan_jim je napisao/la:Odlučio sam ipak premjestiti...
Hvala najljepša!
a tu negdje...na fotki sa zvijezdom ne pise....ali moguce je da je 85ta.......znam da je imal i grb grada i zvijezdu i nista.....kako sam rekao , najmanje 5 razlicitih konfiguracija je bilo....dok se zvao trogir...razlike su u detaljima ali ipak vidljive
cudi me samo kako nema reakcija na zvijezdu kao po fejsu :-)
Slider- Pozornik
[You must be registered and logged in to see this link.]
...a većina posjetitelja/korisnika/"korisnika" našeg Foruma je anonimno kao gosti po sistemu "gledaj, gledaj, al' ne diraj!"
Barba Hrvoje, odnosno [You must be registered and logged in to see this link.] je postavio jasna pravila odmah na početku, može ih se naći na vrhu ovih tema.
Kao novi admin dobio sam i dopuštenje i ovlast od njega promijeniti ih kako nađem da je već shodno. Dok ne budu neka eventualna nadopunjena/izmijenjena/nova pravila vrijede dosadašnja.
Mimo toga, a vezano za pravila, imam i tzv. "diskrecijsko pravo" kao admin, koje ne zloupotrebljavam, procijeniti što je gdje primjereno, a što ne i shodno tome reagirati.
Forum je potpuno apolitičan. No tolerira se i "licentia poetica", pjesnička sloboda.
Za članove i posjetitelje i sve zainteresirane, a manje vične tražilicama, pa i našoj Forumskoj koju imamo, prilažem grb grada Trogira i foto pramca (prove) putničkog broda MB Trogir sa grbom na njoj.
[
...a većina posjetitelja/korisnika/"korisnika" našeg Foruma je anonimno kao gosti po sistemu "gledaj, gledaj, al' ne diraj!"
Barba Hrvoje, odnosno [You must be registered and logged in to see this link.] je postavio jasna pravila odmah na početku, može ih se naći na vrhu ovih tema.
Kao novi admin dobio sam i dopuštenje i ovlast od njega promijeniti ih kako nađem da je već shodno. Dok ne budu neka eventualna nadopunjena/izmijenjena/nova pravila vrijede dosadašnja.
Mimo toga, a vezano za pravila, imam i tzv. "diskrecijsko pravo" kao admin, koje ne zloupotrebljavam, procijeniti što je gdje primjereno, a što ne i shodno tome reagirati.
Forum je potpuno apolitičan. No tolerira se i "licentia poetica", pjesnička sloboda.
Za članove i posjetitelje i sve zainteresirane, a manje vične tražilicama, pa i našoj Forumskoj koju imamo, prilažem grb grada Trogira i foto pramca (prove) putničkog broda MB Trogir sa grbom na njoj.
[
Zadnja promjena: tuan_jim; uto oľu 12 2024, 11:14; ukupno mijenjano 3 put/a.
tuan_jim- Administrator
-
Iz iste serije "3T" - Trogir, Tuzla, Takovo imamo otprije dva jako vrijedna doprinosa na Forumu.
1.)
Od naš vrijedni član [You must be registered and logged in to see this link.] - putnički brod Trogir , po meni stvarno krasan uradak
2.)
Od naš dragocjeni osnivatelj Foruma, barba Hrvoje - [You must be registered and logged in to see this link.] , imamo pak poprilično opširno i detaljno prikazanu gradnju Premuda ex-Tuzla
Iz iste serije "3T" - Trogir, Tuzla, Takovo imamo otprije dva jako vrijedna doprinosa na Forumu.
1.)
Od naš vrijedni član [You must be registered and logged in to see this link.] - putnički brod Trogir , po meni stvarno krasan uradak
2.)
Od naš dragocjeni osnivatelj Foruma, barba Hrvoje - [You must be registered and logged in to see this link.] , imamo pak poprilično opširno i detaljno prikazanu gradnju Premuda ex-Tuzla
tuan_jim- Administrator
-
hvala, znam obojicu s drugog foruma, mladici ko ja :-)tuan_jim je napisao/la:[You must be registered and logged in to see this link.]
Slider- Pozornik
tuan_jim likes this post
ma sve pet , ljudi koji vole brodove uglavnom kuze da su radjeni u hrvatskim brodogradilistima, plovili s hrvatskim pomorcima al uvijek se nadje nwetko tko poludi na zvijezdu :-)tuan_jim je napisao/la:[You must be registered and logged in to see this link.]
Slider- Pozornik
tuan_jim likes this post
Sve OK i posve legit, što se mene tiče.
Zamolio bih te samo da ovdje priložiš, kad i ako budeš od volje, fotografiju sa zvijezdom, da imamo na temi i to ilustrirano, a bez da se mora zasebno tražiti po internetu.
Hvala najljepša!
Zamolio bih te samo da ovdje priložiš, kad i ako budeš od volje, fotografiju sa zvijezdom, da imamo na temi i to ilustrirano, a bez da se mora zasebno tražiti po internetu.
Hvala najljepša!
tuan_jim- Administrator
-
tuan_jim je napisao/la:[You must be registered and logged in to see this link.]
Hvala najljepša!
uf...sad si me naso......moram vidit na kojem disku su mi fotke.....daj mi par dana, tia
Slider- Pozornik
tuan_jim likes this post
tuan_jim je napisao/la:[You must be registered and logged in to see this link.]
Hvala najljepša!
Slider- Pozornik
tuan_jim likes this post
Stranica 1 / 1.