Latest topics
» WESTLAWN Institute of Marine Technologyby tuan_jim pon stu 04 2024, 20:45
» Intervju sa g. Željkom Skomeršićem za portal "Nautička patrola"
by moto-klasika sub lis 19 2024, 19:24
» Hayling Hoy
by livio pet ruj 27 2024, 21:40
» "Dani u Vali" - 2024.
by tuan_jim sri ruj 18 2024, 20:17
» Koncesije vezova posebno za drvene brodove
by tuan_jim uto ruj 17 2024, 21:40
» NOVA KNJIGA pred izdavanjem - "Stogodišnjaci iz našeg mula"
by Zaleksi uto ruj 10 2024, 13:26
Dhoni - maldivski ribarski čamac
2 posters
Stranica 1 / 1.
Re: Dhoni - maldivski ribarski čamac
... zanimljivo izgleda!
Pa, da napravimo maketu?
Eeee, Božo Đavole jedan - pa ja jedva uspijevam da pratim ono što ti praviš! Moram da otvorim poseban folder za tvoje radove u mojoj arhivi radova članova ovog našeg divnog Foruma.
Kako utvrđuješ linije rebara za nepoznate brodove? Mislim da na osnovu iskustva, nije ti problem da nacrtaš ona rebra u srednje dvije četvrtine broda (samo na osnovu fotografija), ali prova i krma imaju dosta specifičnosti... ili si ipak našao neke planove?
Evo ti malo fotki neobičnih brodica za sledeće inspiracije...
Ako sam dobro razumio, ti imaš stalno radno vrijeme - pa kad radiš makete? Spavaš li uopće?
Pozdrav i poštovanje
Zoran
Pa, da napravimo maketu?
Eeee, Božo Đavole jedan - pa ja jedva uspijevam da pratim ono što ti praviš! Moram da otvorim poseban folder za tvoje radove u mojoj arhivi radova članova ovog našeg divnog Foruma.
Kako utvrđuješ linije rebara za nepoznate brodove? Mislim da na osnovu iskustva, nije ti problem da nacrtaš ona rebra u srednje dvije četvrtine broda (samo na osnovu fotografija), ali prova i krma imaju dosta specifičnosti... ili si ipak našao neke planove?
Evo ti malo fotki neobičnih brodica za sledeće inspiracije...
Ako sam dobro razumio, ti imaš stalno radno vrijeme - pa kad radiš makete? Spavaš li uopće?
Pozdrav i poštovanje
Zoran
moto-klasika- Skupnik
-
Član od : 14.09.2019
Dob : 73
Sjedište : Bern, Swiss
Ma, spavne on. Tu i tamo, ali sanja makete, pa kad se probudi napravi ih.moto-klasika je napisao/la:... zanimljivo izgleda!
Pa, da napravimo maketu?
...
Pozdrav i poštovanje
Zoran
Bit će lijep, taj ribarski čamac.
Dida- Kontraadmiral
-
Član od : 20.07.2013
Dob : 83
Sjedište : Sisak
Zdravo, Božo!
Lep napredak s tom maldivskom brodicom!
Elegantne linije, verovatno brz a stabilan brodić za ribarenje, kao i mnogi oko Arabijskog poluostrva i drugih obala Afrike...Dobre i za gusarenje? Sada i za turiste, naročito ona verzija sa WC kabinom, radi matoraca...
--- ---
Hej, "Pelikan" indigo-papir! Mi u kancelarijama koristili uglavnom domaći "Karbon", plavi-debeli za rukopise i crni-tanki za pisaće mašine. Doneo sam nešto ovde u Switzu pre deset godina (kancelarijske zalihe iz vremena privatne delatnosti), ali pojma nemam gde je sada... Ne znam da li toga još uvek ima ovde da se kupi.
--- ---
Kakve su to čarobne letvice, tako elastične i savitljive? Nije od starih vitrina?
Srećan rad!
Ćao,
Zoran
Lep napredak s tom maldivskom brodicom!
Elegantne linije, verovatno brz a stabilan brodić za ribarenje, kao i mnogi oko Arabijskog poluostrva i drugih obala Afrike...Dobre i za gusarenje? Sada i za turiste, naročito ona verzija sa WC kabinom, radi matoraca...
--- ---
Hej, "Pelikan" indigo-papir! Mi u kancelarijama koristili uglavnom domaći "Karbon", plavi-debeli za rukopise i crni-tanki za pisaće mašine. Doneo sam nešto ovde u Switzu pre deset godina (kancelarijske zalihe iz vremena privatne delatnosti), ali pojma nemam gde je sada... Ne znam da li toga još uvek ima ovde da se kupi.
--- ---
Kakve su to čarobne letvice, tako elastične i savitljive? Nije od starih vitrina?
Srećan rad!
Ćao,
Zoran
moto-klasika- Skupnik
-
Član od : 14.09.2019
Dob : 73
Sjedište : Bern, Swiss
Similar topics
» Čamac na Kupi - neretvanska lađa!
» Francuski ribarski brod
» Stari ribarski petrolejski feral