Latest topics
» BRACERA U REMONTUby tuan_jim sub ruj 16 2023, 09:25
» Biograd - rujanska dvojna izložba - i izložba pomorskih škrinja i izložba tehničkih crteža Velimira Salamona
by tuan_jim pon ruj 11 2023, 13:30
» Armed longboat
by Zaleksi ned ruj 10 2023, 11:00
» "Žene kalafata" - priprema izložbe u Betini
by tuan_jim sub ruj 09 2023, 09:21
» 26. Dani latinskog idra
by tuan_jim čet kol 31 2023, 14:05
» Rezanje laserom
by Veber uto kol 29 2023, 21:18
Dhoni - maldivski ribarski čamac
2 posters
Stranica 1 / 1.
Re: Dhoni - maldivski ribarski čamac
... zanimljivo izgleda!
Pa, da napravimo maketu?
Eeee, Božo Đavole jedan - pa ja jedva uspijevam da pratim ono što ti praviš! Moram da otvorim poseban folder za tvoje radove u mojoj arhivi radova članova ovog našeg divnog Foruma.
Kako utvrđuješ linije rebara za nepoznate brodove? Mislim da na osnovu iskustva, nije ti problem da nacrtaš ona rebra u srednje dvije četvrtine broda (samo na osnovu fotografija), ali prova i krma imaju dosta specifičnosti... ili si ipak našao neke planove?
Evo ti malo fotki neobičnih brodica za sledeće inspiracije...

Ako sam dobro razumio, ti imaš stalno radno vrijeme - pa kad radiš makete? Spavaš li uopće?
Pozdrav i poštovanje
Zoran
Pa, da napravimo maketu?
Eeee, Božo Đavole jedan - pa ja jedva uspijevam da pratim ono što ti praviš! Moram da otvorim poseban folder za tvoje radove u mojoj arhivi radova članova ovog našeg divnog Foruma.
Kako utvrđuješ linije rebara za nepoznate brodove? Mislim da na osnovu iskustva, nije ti problem da nacrtaš ona rebra u srednje dvije četvrtine broda (samo na osnovu fotografija), ali prova i krma imaju dosta specifičnosti... ili si ipak našao neke planove?
Evo ti malo fotki neobičnih brodica za sledeće inspiracije...

Ako sam dobro razumio, ti imaš stalno radno vrijeme - pa kad radiš makete? Spavaš li uopće?
Pozdrav i poštovanje
Zoran
-
Član od : 14.09.2019
Dob : 72
Sjedište : Bern, Swiss
Ma, spavne on. Tu i tamo, ali sanja makete, pa kad se probudi napravi ih.moto-klasika je napisao/la:... zanimljivo izgleda!
Pa, da napravimo maketu?
...
Pozdrav i poštovanje
Zoran

Bit će lijep, taj ribarski čamac.

Dida- Kontraadmiral
-
Član od : 20.07.2013
Dob : 82
Sjedište : Sisak
Zdravo, Božo!
Lep napredak s tom maldivskom brodicom!
Elegantne linije, verovatno brz a stabilan brodić za ribarenje, kao i mnogi oko Arabijskog poluostrva i drugih obala Afrike...Dobre i za gusarenje? Sada i za turiste, naročito ona verzija sa WC kabinom, radi matoraca...
--- ---
Hej, "Pelikan" indigo-papir! Mi u kancelarijama koristili uglavnom domaći "Karbon", plavi-debeli za rukopise i crni-tanki za pisaće mašine. Doneo sam nešto ovde u Switzu pre deset godina (kancelarijske zalihe iz vremena privatne delatnosti), ali pojma nemam gde je sada... Ne znam da li toga još uvek ima ovde da se kupi.
--- ---
Kakve su to čarobne letvice, tako elastične i savitljive? Nije od starih vitrina?
Srećan rad!
Ćao,
Zoran
Lep napredak s tom maldivskom brodicom!
Elegantne linije, verovatno brz a stabilan brodić za ribarenje, kao i mnogi oko Arabijskog poluostrva i drugih obala Afrike...Dobre i za gusarenje? Sada i za turiste, naročito ona verzija sa WC kabinom, radi matoraca...
--- ---
Hej, "Pelikan" indigo-papir! Mi u kancelarijama koristili uglavnom domaći "Karbon", plavi-debeli za rukopise i crni-tanki za pisaće mašine. Doneo sam nešto ovde u Switzu pre deset godina (kancelarijske zalihe iz vremena privatne delatnosti), ali pojma nemam gde je sada... Ne znam da li toga još uvek ima ovde da se kupi.
--- ---
Kakve su to čarobne letvice, tako elastične i savitljive? Nije od starih vitrina?
Srećan rad!
Ćao,
Zoran
-
Član od : 14.09.2019
Dob : 72
Sjedište : Bern, Swiss

» Čamac na Kupi - neretvanska lađa!
» Francuski ribarski brod
» Stari ribarski petrolejski feral
» Stari ribarski karbidni feral
» Ribarski muzej u Svetoj Jeleni iznad Moščenićke Drage