Latest topics
» WESTLAWN Institute of Marine Technologyby tuan_jim pon stu 04 2024, 20:45
» Intervju sa g. Željkom Skomeršićem za portal "Nautička patrola"
by moto-klasika sub lis 19 2024, 19:24
» Hayling Hoy
by livio pet ruj 27 2024, 21:40
» "Dani u Vali" - 2024.
by tuan_jim sri ruj 18 2024, 20:17
» Koncesije vezova posebno za drvene brodove
by tuan_jim uto ruj 17 2024, 21:40
» NOVA KNJIGA pred izdavanjem - "Stogodišnjaci iz našeg mula"
by Zaleksi uto ruj 10 2024, 13:26
Fiumara 2013
4 posters
Stranica 1 / 1.
Fiumara 2013
U rijeci ove godine:
Bokelji i bakarska straža
Ružno pače
nakon dva moja povika: Ivo! Ivo! okrenuo se:
Bokelji i bakarska straža
Ružno pače
nakon dva moja povika: Ivo! Ivo! okrenuo se:
stari- Porucnik fregate
-
Član od : 28.08.2013
Dob : 78
Sjedište : Kastav
Quo vadis ?
Judi, ovo je za krepat !
Nisam pri prvom pregledavanju zapazio.
Dobar leut a snast u karfiolu.
Sošno jedro i " Roll on " flok. Automatski, naravno.
Morti barba jema i špinaker ?
Nisam pri prvom pregledavanju zapazio.
Dobar leut a snast u karfiolu.
Sošno jedro i " Roll on " flok. Automatski, naravno.
Morti barba jema i špinaker ?
Tomislav Viljetić- Preminuo
-
Član od : 27.07.2013
Dob : 77
Sjedište : Zagreb
Re: Fiumara 2013
A, tek one prečke za popeti se gore na podest!!!!!Hrvoje je napisao/la:Ima i nastavak jarbola. Je li to bilo na leutima?
Fotografije su, inače, odlične.
stari- Porucnik fregate
-
Puške u soške
Leuti nisu imali jarbolni nastavak. Fotografije su profesionalne, ali barba o leuta je amater.
Ograda od inoksa, flybridge - ili, kak mi velimo natkabina, i ono što Stari spominje : " prečke za popet se gore na podest "
Leut tradicionalne jadranske gradnje - uključujući i naše zapadne susjede, Talijane, imali su samo dva para sartija, bez obzira na visinu jarbola. Par sartija nikada nije bio spojen vrzama (e, moj Stari... ), niti je imao koš (e, moj Stari... ) Jel, prečke i podest ??? Očemo li učit ili linčarit ?
Usput, u svezi tegljača " Vojvodina " - Nisu čamci za spasavanje, nego radni čamci. Radi se o tipu riječnog čamca pod imenom " čiklja ". Nisu visili na soškama, u soške se odlažu puške, već na iskretnim sohama, a bili osigurani od izvrtanja na istim, trapeznim sistemom pramčane i krmene kuke, koja je preko koloturnika bila vezana uz sohu. Sustavi su bili tipa Hill ili Pett.
Ograda od inoksa, flybridge - ili, kak mi velimo natkabina, i ono što Stari spominje : " prečke za popet se gore na podest "
Leut tradicionalne jadranske gradnje - uključujući i naše zapadne susjede, Talijane, imali su samo dva para sartija, bez obzira na visinu jarbola. Par sartija nikada nije bio spojen vrzama (e, moj Stari... ), niti je imao koš (e, moj Stari... ) Jel, prečke i podest ??? Očemo li učit ili linčarit ?
Usput, u svezi tegljača " Vojvodina " - Nisu čamci za spasavanje, nego radni čamci. Radi se o tipu riječnog čamca pod imenom " čiklja ". Nisu visili na soškama, u soške se odlažu puške, već na iskretnim sohama, a bili osigurani od izvrtanja na istim, trapeznim sistemom pramčane i krmene kuke, koja je preko koloturnika bila vezana uz sohu. Sustavi su bili tipa Hill ili Pett.
Zadnja promjena: Tomislav Viljetić; pet ruj 06 2013, 23:38; ukupno mijenjano 1 put. (Reason for editing : cor. soška)
-
E, moj Tomo, važno je da se mi razunijemo Ja sam sada u godinama kada mi treba "sto riječi i šakom za vrat" i taman kada naučim, neće me više bit´.Tomislav Viljetić je napisao/la:Leuti nisu imali jarbolni nastavak. Fotografije su profesionalne, ali barba o leuta je amater.
stari- Porucnik fregate
-
Ajde, Stari, glavu gore ! Još jema vrimena za nas. Svi smo mi, više manje istih godišta. Dida, a i ja smo tu, na Forumu, da upzorimo, i ispravimo eventualne greške pri radu naših članova.
Na tebi je da skupljaš znanje, i što se tiče pomorskog vokabulara, zapišeš i naučiš, riječi s dela od sedam kora.
Na svaki tvoj upit, dobit ćeš odgovor ( ako znam ), a time izbjegavaš trapule - soške, vrze i podesti.
Stoj mi dobro, uhvati se dela ( ako si završio centralno grijanje )
Na tebi je da skupljaš znanje, i što se tiče pomorskog vokabulara, zapišeš i naučiš, riječi s dela od sedam kora.
Na svaki tvoj upit, dobit ćeš odgovor ( ako znam ), a time izbjegavaš trapule - soške, vrze i podesti.
Stoj mi dobro, uhvati se dela ( ako si završio centralno grijanje )
-
Dečki, mi smo sada u "zlatnim" godinama. To je, vele, dobro - najbolje godine za učenje.
Dida- Kontraadmiral
-
Član od : 20.07.2013
Dob : 83
Sjedište : Sisak
Sutra idem upisati tečaj kineskog jezika. Kako mi je usput, uzet ću još ikebanu i origami.
-
Stranica 1 / 1.