Latest topics
» WESTLAWN Institute of Marine Technologyby tuan_jim pon stu 04 2024, 20:45
» Intervju sa g. Željkom Skomeršićem za portal "Nautička patrola"
by moto-klasika sub lis 19 2024, 19:24
» Hayling Hoy
by livio pet ruj 27 2024, 21:40
» "Dani u Vali" - 2024.
by tuan_jim sri ruj 18 2024, 20:17
» Koncesije vezova posebno za drvene brodove
by tuan_jim uto ruj 17 2024, 21:40
» NOVA KNJIGA pred izdavanjem - "Stogodišnjaci iz našeg mula"
by Zaleksi uto ruj 10 2024, 13:26
Stremeni mure i floka
2 posters
Stranica 1 / 1.
Stremeni mure i floka
Nostromo, jesu li stremeni rađeni od paklinjenih konopa?
Dida- Kontraadmiral
-
Član od : 20.07.2013
Dob : 83
Sjedište : Sisak
Kad ne mislim...
Mislim da mi na bucelu (na kraćem užetu) prema muri nedostaje oko za prihvat užeta. Sve ispočetka, zar ne?
Dida- Kontraadmiral
-
mura iliti karoc
Ne vidim desnu stranu fotke. Nije neka novost. Rez je na slovima " Na p " i nema dalje.
Molimte, okreni sliku za 180 stupnjeva Celzija, da vidim što se krije na desnoj strani, i da riješimo problem.
Molimte, okreni sliku za 180 stupnjeva Celzija, da vidim što se krije na desnoj strani, i da riješimo problem.
Tomislav Viljetić- Preminuo
-
Član od : 27.07.2013
Dob : 77
Sjedište : Zagreb
Re: Stremeni mure i floka
Sliku sam okrenio tako, da zanimljivi dio bude na lijevoj strani.
Imaš li problem sa slikama samo na ovom forumu?
Imaš li problem sa slikama samo na ovom forumu?
Dida- Kontraadmiral
-
Atlantis
Problem s slikama imam samo na ovom forumu, ali ne mislim da je to osobit problem. Ipak vidim pola slike.
I dečki u Cape C. propustiše sitnicu. Ja isto, ali s manjim posljedicama ( nadam se ). Šaljem korekturu.
I dečki u Cape C. propustiše sitnicu. Ja isto, ali s manjim posljedicama ( nadam se ). Šaljem korekturu.
-
Re: Stremeni mure i floka
E, super, hvala! Mislio sam da bi rješenje moglo biti takvo, ali sam pomislio da bi na palubi mogao biti još jedan anel za koji bi bio pričvršćen kraj toga užeta. Zato sam pitao.
Naravno, nema posljedica, nismo mi dečki iz Cape Canaverala. A i ne radimo rakete.
Naravno, nema posljedica, nismo mi dečki iz Cape Canaverala. A i ne radimo rakete.
Dida- Kontraadmiral
-
Sir Ementaler
Svako nepotrebno bušenje palube treba izbjegavati. Dva anela više, dva nožna prsta manje. Osim toga, ne smiješ odstupati od originala po sustavu " More toi tako ", jer upadašu zamku, kak bi naši Bednjanci rekli : " What if ? ", a onda je put do suvenira zajamčen. Dogovorili smo, da na stalku neće pisati " Pozdrav s Jadrana".
Zadnja promjena: Tomislav Viljetić; pon ruj 02 2013, 13:15; ukupno mijenjano 1 put. (Reason for editing : Post title)
-
Bez škuljica na palubi
Dogovoreno, nema "Pozdrav s Jadrana" na stalku!
Onaj stalak s potporama od pleksi-glasa nije baš pobrao pohvale. Napravit ću novi stalak, skroz od drveta.
Onaj stalak s potporama od pleksi-glasa nije baš pobrao pohvale. Napravit ću novi stalak, skroz od drveta.
Dida- Kontraadmiral
-
Prvo boškarin, a posli štalica
O postolju, kad leut bude gotov. Do onda, drži ga u rukama; pazi kad spavaš. U svakom slučaju, pleksi zamijeni drvom.
Jedan dio ove poruke je, zajedno sa slikom, prebačen u temu "Prikaz foruma u MS Internet Exploreru". (Hrvoje)
Jedan dio ove poruke je, zajedno sa slikom, prebačen u temu "Prikaz foruma u MS Internet Exploreru". (Hrvoje)
-
Novi stremeni
Napravio sam novi par stremena. Trebalo bi smisliti neku alatkicu za držanje radanči pri obradi turpijicom. Nemoguće ih je obraditi držeći ih samo noktima.
P.S.: Nostromo, je li upalio onaj savjet?
P.S.: Nostromo, je li upalio onaj savjet?
Dida- Kontraadmiral
-
Dida i panula
Bok,Dida !
Da, to je to. Savršeni primjerak umanjenog stremena. Budući da isti ne pripadaju letećoj vrvi ( running gear; manovre corrente , konop udvojak, koji drži žabe (ha!) je paklinjen.
Mišljenje akademičara -" Dida je iz dana u dan sve bolji. A što se tiče jarbola, daj, Nostomo, naruči rundu". - " Ma koji Nostromo ? Misliš Nostromo Skalcin? "
Izgleda mi, da sam pobrao novi nickname.
Što se tiče alatke za držanje i obradu sitnih predmeta, postoji spravica koja se učvrsti na radni stol. Vrlo tanka čelična raspiljena usta koje vode u šiljati vrh ( špicgane). Leptir maticom se steže predmet koji se obrađuje. Ne znam joj imena, ali sam koristio tu napravu kad sam radio peškafonda Yozuri, i namatao pera za panule, na mikro udicama 18 - 24 po Gamakatsu standardu. Ptražit ću na Netu, a ti , kad si u šetnji, otiđi do zlatarskog obrtnika, iznesi problem, a gospodin će ti drage volje pokazati koji alat upotrebljava za gotovo iste stvari.
Još jednom, stremeni su kako rabe.
Da, to je to. Savršeni primjerak umanjenog stremena. Budući da isti ne pripadaju letećoj vrvi ( running gear; manovre corrente , konop udvojak, koji drži žabe (ha!) je paklinjen.
Mišljenje akademičara -" Dida je iz dana u dan sve bolji. A što se tiče jarbola, daj, Nostomo, naruči rundu". - " Ma koji Nostromo ? Misliš Nostromo Skalcin? "
Izgleda mi, da sam pobrao novi nickname.
Što se tiče alatke za držanje i obradu sitnih predmeta, postoji spravica koja se učvrsti na radni stol. Vrlo tanka čelična raspiljena usta koje vode u šiljati vrh ( špicgane). Leptir maticom se steže predmet koji se obrađuje. Ne znam joj imena, ali sam koristio tu napravu kad sam radio peškafonda Yozuri, i namatao pera za panule, na mikro udicama 18 - 24 po Gamakatsu standardu. Ptražit ću na Netu, a ti , kad si u šetnji, otiđi do zlatarskog obrtnika, iznesi problem, a gospodin će ti drage volje pokazati koji alat upotrebljava za gotovo iste stvari.
Još jednom, stremeni su kako rabe.
-
Didina kovačija
Evo, to bi bilo to. Moja je imala tanji vrh.
Flying fishing vice hook holder.
Flying fishing vice hook holder.
-
Stranica 1 / 1.