Latest topics
» Dani latinskog idra 2024.by tuan_jim Today at 15:42
» Creski "Mali mandrać" samo za drvene brodove
by tuan_jim Today at 15:24
» "Homo na jidra" - Malinska
by tuan_jim sri kol 28 2024, 21:22
» Maraton lađa 2024.
by moto-klasika pon kol 12 2024, 19:55
» Državno natjecanje brodomaketara 2024.
by tuan_jim pon kol 12 2024, 16:25
» Izložba maketa meštra Luciana KEBERA - Betina
by tuan_jim pet kol 09 2024, 23:34
Pozdrav iz Kamnika
4 posters
Stranica 1 / 1.
Pozdrav iz Kamnika
Na podkrovlju stare i napuštene zgrade našao sam maketu dubrovačke nave u prilično slabom stanju. Maketa je izrađena na veoma preprosti način. imam želju maketu obnoviti ili izraditi novu. Na internetnoj strani našao sam vaš naslov, pa i da posjedujete nacrte za izradu makete dubrovačke nave. Ako bi mi neko od vaših članova pomogao sa takvim nacrtom odužio bi se slikama izrade. Pošto sam penzioner bavim se izradom maketa kao hobi.
Pozdrav svima iz kamnika.
Pozdrav svima iz kamnika.
Matjaž Malovrh- Mornar
Član od : 03.04.2017
Sjedište : Kamnik
Re: Pozdrav iz Kamnika
Matjaž, dobro došao na forum.
Mislim da Andro iz Dubrovnika ima nešto o dubrovačkoj navi. Priupitaj njega.
Mislim da Andro iz Dubrovnika ima nešto o dubrovačkoj navi. Priupitaj njega.
-
Član od : 20.07.2013
Dob : 83
Sjedište : Sisak
Matjaž,
Ova maketa je rađena najvjerovatnije po nacrtima iz knjige Miroslava Štumbergera,Slovenca koji je završio pomorsku akademiju u Puli,kapetan,pronalazač,umirovljen 1937,maketar, napisao i knjigu Kako napraviti maketu Dubrovačke nave i Dubrovačke galije/ Inače moja prva knjiga o brodomodelarstvu koju još i danas imam/
U njoj je opisao i popratio nactima izgradju gore navedenih brodova.
Lijep pozdrav!
Ova maketa je rađena najvjerovatnije po nacrtima iz knjige Miroslava Štumbergera,Slovenca koji je završio pomorsku akademiju u Puli,kapetan,pronalazač,umirovljen 1937,maketar, napisao i knjigu Kako napraviti maketu Dubrovačke nave i Dubrovačke galije/ Inače moja prva knjiga o brodomodelarstvu koju još i danas imam/
U njoj je opisao i popratio nactima izgradju gore navedenih brodova.
Lijep pozdrav!
livio- Narednik
-
Član od : 19.02.2015
Dob : 66
Sjedište : Pula
Matjaž,
ta maketa i nije u tako lošem stanju. To je "stara škola modelarstva" - sve rađeno ručno i ne baš s preciznim mjerilima.
Čuvar Jadrana je 1975. izdao knjigu MODELI NAŠIH BRODOVA u kojoj je i opis izrade Štumbergerove nave.
Ja sam je cijelu skinuo sa interneta. Ne znam kako bih je mogao staviti na forum pa pokušaj sa ove adrese: http://www.mediafire.com/?te4s2mne89zufn6.
Želim ti uspješnu obnovu.
Pozdrav,
Andro
ta maketa i nije u tako lošem stanju. To je "stara škola modelarstva" - sve rađeno ručno i ne baš s preciznim mjerilima.
Čuvar Jadrana je 1975. izdao knjigu MODELI NAŠIH BRODOVA u kojoj je i opis izrade Štumbergerove nave.
Ja sam je cijelu skinuo sa interneta. Ne znam kako bih je mogao staviti na forum pa pokušaj sa ove adrese: http://www.mediafire.com/?te4s2mne89zufn6.
Pozdrav,
Andro
andro2- Skupnik
-
Član od : 28.02.2015
Dob : 74
Sjedište : Dubrovnik
andro2- Skupnik
-
Sjedište : Dubrovnik
andro2 je napisao/la:Matjaž,
Pozdrav,
Andro
Hvala za poslato uputstvo. Uspio sam skinuti knjigu. Sada moram naći vreme, da prestudiram skice iz knjige pa se javim ponovo, kako uspjevam na obnovi moje nave.
Lepi pozdrav
Matjaž Malovrh- Mornar
Član od : 03.04.2017
Sjedište : Kamnik
Odlično. Samo naprijed.
Pozdrav, Andro
Pozdrav, Andro
andro2- Skupnik
-