Latest topics
» WESTLAWN Institute of Marine Technologyby tuan_jim pon stu 04 2024, 20:45
» Intervju sa g. Željkom Skomeršićem za portal "Nautička patrola"
by moto-klasika sub lis 19 2024, 19:24
» Hayling Hoy
by livio pet ruj 27 2024, 21:40
» "Dani u Vali" - 2024.
by tuan_jim sri ruj 18 2024, 20:17
» Koncesije vezova posebno za drvene brodove
by tuan_jim uto ruj 17 2024, 21:40
» NOVA KNJIGA pred izdavanjem - "Stogodišnjaci iz našeg mula"
by Zaleksi uto ruj 10 2024, 13:26
Pola galijuna
2 posters
Stranica 1 / 1.
Pola galijuna
Pa, kad već govorimo o polovicama (ne svinjskim ) evo još jedne - brončana medalja Rijeka 1997.
U to vrijeme sam imao samo presjek galijuna na nacrtu inž. Osghiana i jednu sliku presjeka nekog velikog jedrenjaka u Pomorskom muzeju. Za detalje nije bilo literature niti sam mogao na internetu pronaći kako je izgledala unutrašnjost galijuna. Npr. dosta me je bunilla visina između paluba. Tek kasnije sam doznao da je Mladinska knjiga 1991. godine izdala Velike jedrenjake 18. stoljeća.
Pozdrav, Andro
U to vrijeme sam imao samo presjek galijuna na nacrtu inž. Osghiana i jednu sliku presjeka nekog velikog jedrenjaka u Pomorskom muzeju. Za detalje nije bilo literature niti sam mogao na internetu pronaći kako je izgledala unutrašnjost galijuna. Npr. dosta me je bunilla visina između paluba. Tek kasnije sam doznao da je Mladinska knjiga 1991. godine izdala Velike jedrenjake 18. stoljeća.
Pozdrav, Andro
andro2- Skupnik
-
Član od : 28.02.2015
Dob : 74
Sjedište : Dubrovnik
Re: Pola galijuna
Andro,
dobro i zanimljivo to izgleda, nadam se da će i moj pulumodel biti efektan iako će biti prazan.
... šteta što si ga prepolovio .
dobro i zanimljivo to izgleda, nadam se da će i moj pulumodel biti efektan iako će biti prazan.
... šteta što si ga prepolovio .
Matija- Administrator
-
Član od : 06.02.2014
Dob : 61
Sjedište : Njivice / Krk
Da sada idem raditi polovicu sigurno bi bila detaljnije i stručnije izvedena. Kako ova polovica nije zanimala nikoga, još je kod mene, što se za cijele galijune ne bi moglo reći. Do sada sam ih izradio osam po istom nacrtu, ali nijedan nije bio potpuno isti (omjer prodanih i poklonjenih je 6:2). Ovih dana radim devetog (za poklon), pa ću morati napraviti i desetog, ako želim jednoga i za sebe.
Dok ima cirkulara i drva u radionici - nema straha od dosade.
Pozdrav, Andro
Dok ima cirkulara i drva u radionici - nema straha od dosade.
Pozdrav, Andro
andro2- Skupnik
-
Član od : 28.02.2015
Dob : 74
Sjedište : Dubrovnik
Bravo Andro, svaka čast za trud i izvedbu
Matija- Administrator
-
Član od : 06.02.2014
Dob : 61