Latest topics
» Dani latinskog idra 2024.by tuan_jim Today at 15:42
» Creski "Mali mandrać" samo za drvene brodove
by tuan_jim Today at 15:24
» "Homo na jidra" - Malinska
by tuan_jim sri 28 kol - 21:22
» Maraton lađa 2024.
by moto-klasika pon 12 kol - 19:55
» Državno natjecanje brodomaketara 2024.
by tuan_jim pon 12 kol - 16:25
» Izložba maketa meštra Luciana KEBERA - Betina
by tuan_jim pet 9 kol - 23:34
Pola galijuna
2 posters
Stranica 1 / 1.
Pola galijuna
Pa, kad već govorimo o polovicama (ne svinjskim ) evo još jedne - brončana medalja Rijeka 1997.
U to vrijeme sam imao samo presjek galijuna na nacrtu inž. Osghiana i jednu sliku presjeka nekog velikog jedrenjaka u Pomorskom muzeju. Za detalje nije bilo literature niti sam mogao na internetu pronaći kako je izgledala unutrašnjost galijuna. Npr. dosta me je bunilla visina između paluba. Tek kasnije sam doznao da je Mladinska knjiga 1991. godine izdala Velike jedrenjake 18. stoljeća.
Pozdrav, Andro
U to vrijeme sam imao samo presjek galijuna na nacrtu inž. Osghiana i jednu sliku presjeka nekog velikog jedrenjaka u Pomorskom muzeju. Za detalje nije bilo literature niti sam mogao na internetu pronaći kako je izgledala unutrašnjost galijuna. Npr. dosta me je bunilla visina između paluba. Tek kasnije sam doznao da je Mladinska knjiga 1991. godine izdala Velike jedrenjake 18. stoljeća.
Pozdrav, Andro
andro2- Skupnik
-
Član od : 28.02.2015
Dob : 74
Sjedište : Dubrovnik
Re: Pola galijuna
Andro,
dobro i zanimljivo to izgleda, nadam se da će i moj pulumodel biti efektan iako će biti prazan.
... šteta što si ga prepolovio .
dobro i zanimljivo to izgleda, nadam se da će i moj pulumodel biti efektan iako će biti prazan.
... šteta što si ga prepolovio .
Član od : 06.02.2014
Dob : 61
Sjedište : Njivice / Krk
Re: Pola galijuna
Da sada idem raditi polovicu sigurno bi bila detaljnije i stručnije izvedena. Kako ova polovica nije zanimala nikoga, još je kod mene, što se za cijele galijune ne bi moglo reći. Do sada sam ih izradio osam po istom nacrtu, ali nijedan nije bio potpuno isti (omjer prodanih i poklonjenih je 6:2). Ovih dana radim devetog (za poklon), pa ću morati napraviti i desetog, ako želim jednoga i za sebe.
Dok ima cirkulara i drva u radionici - nema straha od dosade.
Pozdrav, Andro
Dok ima cirkulara i drva u radionici - nema straha od dosade.
Pozdrav, Andro
andro2- Skupnik
-
Član od : 28.02.2015
Dob : 74
Sjedište : Dubrovnik
Matija- Administrator
-
Član od : 06.02.2014
Dob : 61
Sjedište : Njivice / Krk
Stranica 1 / 1.