Latest topics
» Dani latinskog idra 2024.by tuan_jim Today at 15:42
» Creski "Mali mandrać" samo za drvene brodove
by tuan_jim Today at 15:24
» "Homo na jidra" - Malinska
by tuan_jim sri kol 28 2024, 21:22
» Maraton lađa 2024.
by moto-klasika pon kol 12 2024, 19:55
» Državno natjecanje brodomaketara 2024.
by tuan_jim pon kol 12 2024, 16:25
» Izložba maketa meštra Luciana KEBERA - Betina
by tuan_jim pet kol 09 2024, 23:34
Pozdrav iz Belgije
3 posters
Stranica 1 / 1.
Pozdrav iz Belgije
Pozdrav svim članovima foruma. Još jedan Andro. Forum pratim od nedavno, trenutno sam u Belgiji, ali uskoro se vraćam u Zagreb. O maketarstvu sam godinama razmišljao ali mi posao nije omogućavao dovoljno slobodnog vremana, no kad se približila mirovina, polako sam se uvukao u maketarstvo. Prvu maketu sam napravio 2009. godine: batanu iz kita od Marisstelle, zatom leuta,pasaru guc i lovransku gajetu prema knjizi g. Kebera. Do sada sam napraviu 20 maketa (bracera, falkuša, trabakul, karaka....), nešto iz kita ali većinu prema vlastitim nacrtima. S obzirom da sam Bračanin trenutno mi je preokupacija izraditi flotu s kojom je nekad raspolagao Jadrankamen. Nazalost neki su potopljeni a neki pretvoreni u kruzere. Na temelju nekoliko fotografija koje sam uspio sakupiti ljetos sam napravio polumodele, pa ih sad prebacijem u nacrte i po povratku u Zagreb kreće izrada. Toliko za sada. Javit ću se kada počnem s radom.
Pozdrav svim članovima.
Pozdrav svim članovima.
Botkani- Pozornik
Član od : 12.01.2017
Sjedište : Zagreb
Re: Pozdrav iz Belgije
Dobrodošao imenjače,
ja sam Andro2 jer sam uspio zaboraviti moj prvi password. Sada sam zapisao podatke na ceduljicu pored laptopa i više nema problema.
Dvadeset maketa u sedam-osam godina nije loš rezultat. Dobra ideja ti je da se "odmakneš" od kitova i radiš nešto što drugi ne rade. Tu ima i istraživanja i crtanja, a nacrte možeš i dijeliti kad maketa bude gotova.
Pozdrav, Andro2
ja sam Andro2 jer sam uspio zaboraviti moj prvi password. Sada sam zapisao podatke na ceduljicu pored laptopa i više nema problema.
Dvadeset maketa u sedam-osam godina nije loš rezultat. Dobra ideja ti je da se "odmakneš" od kitova i radiš nešto što drugi ne rade. Tu ima i istraživanja i crtanja, a nacrte možeš i dijeliti kad maketa bude gotova.
Pozdrav, Andro2
andro2- Skupnik
-
Član od : 28.02.2015
Dob : 74
Sjedište : Dubrovnik
Andro 2, hvala na dobrodošlici
Istina ne mislim se više baviti kitovima,ali od nečeg se moralo početi, da bi se ušlo u svijet maketarstva. Do nacrta je u početku bilo teško doći pa sam išao po onoj staroj:"uzdaj se use i u svoje kljuse" i polako ih slažem sam. Naravno, ako neko izrazi želju za njima, slobodni su. Štata da se upotrebe samo jedanput.
Pozdrav Andro
Istina ne mislim se više baviti kitovima,ali od nečeg se moralo početi, da bi se ušlo u svijet maketarstva. Do nacrta je u početku bilo teško doći pa sam išao po onoj staroj:"uzdaj se use i u svoje kljuse" i polako ih slažem sam. Naravno, ako neko izrazi želju za njima, slobodni su. Štata da se upotrebe samo jedanput.
Pozdrav Andro
Botkani- Pozornik
Andro, dobro došao na forum. Želim ti ugodnu zabavu.
-
Član od : 20.07.2013
Dob : 83
Sjedište : Sisak
Hvala Dida na dobrodošlici. Nadam se da će biti zabavno na ovom forumu. Istina, nemoguće je nadmašiti tvoju aktivnost (ne samo na ovom forumu), pa to i ne namjeravam.
Pozdrav
Andro
Pozdrav
Andro
Botkani- Pozornik
Stranica 1 / 1.