Latest topics
» Betinski muzej među najboljim europskim pomorskim muzejimaby tuan_jim sri stu 01 2023, 18:29
» 33 nove neretvanske lađe
by tuan_jim uto lis 24 2023, 19:28
» Lagani rusvaj
by Veber pet lis 13 2023, 23:13
» Armed longboat
by tuan_jim sri ruj 27 2023, 13:47
» BRACERA U REMONTU
by stari pet ruj 15 2023, 22:12
» Biograd - rujanska dvojna izložba - i izložba pomorskih škrinja i izložba tehničkih crteža Velimira Salamona
by tuan_jim pon ruj 11 2023, 13:30
Epoksidna smola
2 posters
Stranica 1 / 1.
Epoksidna smola
Ima li netko od članova foruma za podijeliti kakvih iskustava o radu s epoksidnim smolama?
Dida- Kontraadmiral
-
Član od : 20.07.2013
Dob : 82
Sjedište : Sisak
Re: Epoksidna smola
Ima Dida!
Ja ih redovito koristim.
Ja ih redovito koristim.
Matija- Administrator
-
Član od : 06.02.2014
Dob : 60
Sjedište : Njivice / Krk
Kakve mjere zaštite na radu primjenjuješ? Je li to kritično?
Dida- Kontraadmiral
-
Član od : 20.07.2013
Dob : 82
Sjedište : Sisak
Je, kritično je. Trebala bi biti prozračena prostorija, kod malih količina nije zabrinjavajuće, svakako izbjegavati udisati pare.
Prilikom brušenja obavezno koristiti zaštitu za disanje i to malo bolju maskicu sa filterom jer ona najobičnija papirnata nije dobra kao filter niti dovoljno zabrtvi obraz. Dobro je zaštititi i oči sa zatvorenim naočalama (postoje radne, poput skijaških).
Prostor u kojem se radi treba svakako biti suh i na "sobnoj" temperaturi 20 do 25 stupnjeva. Jako je osjetljiva na vlagu pa sve treba biti suho... ja prije rada sve operem sa acetonom jer nitro ostavlja sloj poput masnoće (ne znam što je
). Kod lijepljenja drveta svakako prebrišem mjesta lijepljenja sa acetonom (posebno tikovinu jer ima sloj voska na sebi) i strogo poštujem recepturu lijepljenja jer veća količina komponente u ovom slučaju ne znači da će se prije stvrdnuti (poput poliesterske smole). Postoje i smole koje se su suhe za nekoliko minuta a nama su većinom dostupne smole koje se suše 24 sata.
I ja se dugo vremena nisam pridržavao svih ovih mjera pa sam dosta toga udahnuo i progutao ali za sada sam ok
.
Ovo je maska za "lakše " radove

Sa ovom se može sve i najsigurnija je. Koristim rashodovanu vatrogasnu sa posla, za brušenje je dobra.

Prilikom brušenja obavezno koristiti zaštitu za disanje i to malo bolju maskicu sa filterom jer ona najobičnija papirnata nije dobra kao filter niti dovoljno zabrtvi obraz. Dobro je zaštititi i oči sa zatvorenim naočalama (postoje radne, poput skijaških).
Prostor u kojem se radi treba svakako biti suh i na "sobnoj" temperaturi 20 do 25 stupnjeva. Jako je osjetljiva na vlagu pa sve treba biti suho... ja prije rada sve operem sa acetonom jer nitro ostavlja sloj poput masnoće (ne znam što je

I ja se dugo vremena nisam pridržavao svih ovih mjera pa sam dosta toga udahnuo i progutao ali za sada sam ok

Ovo je maska za "lakše " radove

Sa ovom se može sve i najsigurnija je. Koristim rashodovanu vatrogasnu sa posla, za brušenje je dobra.

Matija- Administrator
-
Član od : 06.02.2014
Dob : 60
Sjedište : Njivice / Krk
astro likes this post
Stranica 1 / 1.