Latest topics
» WESTLAWN Institute of Marine Technologyby tuan_jim pon stu 04 2024, 20:45
» Intervju sa g. Željkom Skomeršićem za portal "Nautička patrola"
by moto-klasika sub lis 19 2024, 19:24
» Hayling Hoy
by livio pet ruj 27 2024, 21:40
» "Dani u Vali" - 2024.
by tuan_jim sri ruj 18 2024, 20:17
» Koncesije vezova posebno za drvene brodove
by tuan_jim uto ruj 17 2024, 21:40
» NOVA KNJIGA pred izdavanjem - "Stogodišnjaci iz našeg mula"
by Zaleksi uto ruj 10 2024, 13:26
Putnički brod "Premuda" ex "Tuzla"
+7
livio
Tomislav Viljetić
Gundo
Nonić
Matija
stari
Dida
11 posters
Stranica 8 / 11.
Stranica 8 / 11. • 1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11
Re: Putnički brod "Premuda" ex "Tuzla"
Dida je napisao/la:Skale za popeti se na kaštel radim od polistirena debelog 0,5 mm. Prethodno sam "projektirao" šablonicu i zamolio Gundu da mi je ispiše na 3D pisaču. Šablonica ima dva dijela: osnovu koja drži bočnice na svom mjestu i klizač pomoću kojeg postavljam gazišta između bočnica. Ljepim tekućim ljepilom za plastiku (Revell).
Kako odrediš kosinu gazišta-da li ona pomoćna šablona ima tu kosinu?
Nonić- Porucnik korvete
-
Član od : 28.07.2013
Sjedište : Rabac
Je li ti se svidjela? Malo sam ju modificirao, previdio sam par praktičnih detalja, a otkrio sam ih tek kada sam počeo raditi.livio je napisao/la:Dida hvala na šablonici…
Lp!
Dida- Kontraadmiral
-
Član od : 20.07.2013
Dob : 83
Sjedište : Sisak
Ima klizač koji drži gazište na željenom mjestu i pod željenim kutem.Nonić je napisao/la:Dida je napisao/la:Skale za popeti se na kaštel radim od polistirena debelog 0,5 mm. Prethodno sam "projektirao" šablonicu i zamolio Gundu da mi je ispiše na 3D pisaču. Šablonica ima dva dijela: osnovu koja drži bočnice na svom mjestu i klizač pomoću kojeg postavljam gazišta između bočnica. Ljepim tekućim ljepilom za plastiku (Revell).
Kako odrediš kosinu gazišta-da li ona pomoćna šablona ima tu kosinu?
Zadnja promjena: Dida; pet vel 28 2020, 16:12; ukupno mijenjano 1 put.
Dida- Kontraadmiral
-
Dida- Kontraadmiral
-
Eh, Dida,
Pa, kako bi se vidjelo da radiš na maketi?
Uostalom, radni stol je prilično čist i uredan a sve Ti je pri ruci i može se lako naći...
Biće to lipi brod kad se završi, a već sad je interesantan.
Pozdrav i poštovanje,
Zoran
Pa, kako bi se vidjelo da radiš na maketi?
Uostalom, radni stol je prilično čist i uredan a sve Ti je pri ruci i može se lako naći...
Biće to lipi brod kad se završi, a već sad je interesantan.
Pozdrav i poštovanje,
Zoran
moto-klasika- Skupnik
-
Član od : 14.09.2019
Dob : 73
Sjedište : Bern, Swiss
Ovo je pojam urednog stola. Ja koristim najmanje dva / često i treći /, povremeno rukom maknem u stranu višak. Juče sam bacio u vatru neke otpatke sa stola...kasnije sam ukapirao da je spaljen i deo koji sam napravio za Gajetu.
Dakle...vrlo ti je uredan stol.
Gost- Gost
A vidi pod možeš jesti sa njega. Biti će, da je žena iza leđa sa usisivačem.
stari- Porucnik fregate
-
Član od : 28.08.2013
Dob : 78
Sjedište : Kastav
Ne treba ništa bacati. Imam posebnu kutiju za otpatke u kojoj čuvam komadiće materijala. Svaki će jednom zatrebati. Nikad ne znaš...Gost je napisao/la:Dida je napisao/la:....
Juče sam bacio u vatru neke otpatke sa stola...kasnije sam ukapirao da je spaljen i deo koji sam napravio za Gajetu.
Zadnja promjena: Dida; ned lip 07 2020, 20:43; ukupno mijenjano 1 put.
Dida- Kontraadmiral
-
stari je napisao/la:A vidi pod možeš jesti sa njega. Biti će, da je žena iza leđa sa usisivačem.
Ili sa oklagijom...
Gost- Gost
Dida- Kontraadmiral
-
Dida je napisao/la:Ne treba ništa bacati. Imam posebnu kutiju za otpatke u kojoj čuvam komadiće materijala. Svaki će jednom zatrebati. Nikad ne znaš...BozaDevil je napisao/la:Dida je napisao/la:....
Juče sam bacio u vatru neke otpatke sa stola...kasnije sam ukapirao da je spaljen i deo koji sam napravio za Gajetu.
Obzirom da sam 10 godina držao Autootpad, mislim da mogu doktorat na temu : " Kako 6 ari zemljišta potpuno zatrpati NEČIM, što će, možda, nekad zatrebati. "
Između ostalog, nerazvrstane šrafove smo ubacivali u metalno bure od 200 litara. / Oko 1,5 tona./ Nikad ga više niko nije pomerio. U budućnosti će arheolozi lupati glavu...
Gost- Gost
Poznato mi je to "može jednom zatrebati" i onda se jednom nemožeš više okremuti. Ideš onda malo rasčistiti, pola toga pobacaš iiiii nakon tri dana ustanoviš da ti baš treba komad koji si bacio.
stari- Porucnik fregate
-
Član od : 28.08.2013
Dob : 78
Sjedište : Kastav
stari je napisao/la:Poznato mi je to "može jednom zatrebati" i onda se jednom nemožeš više okremuti. Ideš onda malo rasčistiti, pola toga pobacaš iiiii nakon tri dana ustanoviš da ti baš treba komad koji si bacio.
Hehehehe...
Gost- Gost
BozaDevil je napisao/la:stari je napisao/la:Poznato mi je to "može jednom zatrebati" i onda se jednom nemožeš više okremuti. Ideš onda malo rasčistiti, pola toga pobacaš iiiii nakon tri dana ustanoviš da ti baš treba komad koji si bacio.
Hehehehe...
Trebamo shvatiti da su Murphy-jevi zakoni "jaci" od prirodnih zakona
MarDel- Razvodnik
-
Član od : 10.04.2019
Sjedište : Skoplje
Dida- Kontraadmiral
-
Može! Prvo ju moram snimiti.
Dida- Kontraadmiral
-
Dida- Kontraadmiral
-
Jesam. Prvotni plan je bio napraviti maketu koja će biti upravljana radio-signalima. Zato su mi trebali dobri propeleri.
Poslije sam odustao o RC makete, jer sam pomislio da će mi drveni brod sav nabubriti i puštati vodu.
Poslije sam odustao o RC makete, jer sam pomislio da će mi drveni brod sav nabubriti i puštati vodu.
Dida- Kontraadmiral
-
Dida je napisao/la:Jesam. Prvotni plan je bio napraviti maketu koja će biti upravljana radio-signalima. Zato su mi trebali dobri propeleri.
Moje iskustvo kaže da NE propuštaju vodu, ako se lepo uradi zaštita. Firnajz / lazura, sadolin /, posle temeljna boja, pa završni sloj. Mogu da stoje u vodi...isprobano.
Mene muči što sam tanak sa elektronikom, već sam kuckao, imam materijala ...moraću da sednem da provalim sistem komandi. Imam 3 kompleta od RC helikoptera, samo da ih prilagodim komandama krme i motora...ma, srediću to.
Gost- Gost
Kada završim ovaj brod pokušat ću, ponovno, napraviti RC brodić. Moram i ja prvo riješiti elektroniku. Namjeravam to napraviti s Arduinom. Bumo videli hoće li biti vremena i novaca za to.
Dida- Kontraadmiral
-
Dida je napisao/la:Kada završim ovaj brod pokušat ću, ponovno, napraviti RC brodić. Moram i ja prvo riješiti elektroniku. Namjeravam to napraviti s Arduinom. Bumo videli hoće li biti vremena i novaca za to.
Matori smo...samo daj zdravlja, svega će drugog biti. Sad mi je za dlaku promakao razbijen RC avion, / oko 60 kuna / sa dva ispravna motora i ispravnim daljinskim. Domet 90 metara, što je za čamac i više nego dovoljno, osim za švercera kokaina iz Kolumbije.
Gost- Gost
Dida- Kontraadmiral
-
Stranica 8 / 11. • 1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11
Similar topics
» Putnički brod "Trogir" 1:62
» Klasični putnički brodovi
» m/b Premuda 1:100
» MB Premuda 1:100