Latest topics
» Hayling Hoyby tuan_jim čet pro 05 2024, 11:56
» WESTLAWN Institute of Marine Technology
by tuan_jim pon stu 04 2024, 20:45
» Intervju sa g. Željkom Skomeršićem za portal "Nautička patrola"
by moto-klasika sub lis 19 2024, 19:24
» "Dani u Vali" - 2024.
by tuan_jim sri ruj 18 2024, 20:17
» Koncesije vezova posebno za drvene brodove
by tuan_jim uto ruj 17 2024, 21:40
» NOVA KNJIGA pred izdavanjem - "Stogodišnjaci iz našeg mula"
by Zaleksi uto ruj 10 2024, 13:26
Schnellboot S-100
2 posters
Stranica 1 / 1.
Schnellboot S-100
Naum je raditi ovaj lijepi brzi torpedni brod iz WWII. Vjerovatno će to biti za mjesec/mjesec i pol/dva jer moram još neke stvari položit u glavi što i kako napraviti. Prvenstveno se to odnosi na pramčani dio gdje su smještene dvije torpedne cijevi. Brod ovako izgleda ...
Skupio sam po netu dosta nacrta, starih fotografija i nešto slika gradnje plastičnih modela. Moj brod neće bit velik (samim time neće biti puno detaljiziran!), otprilike 20-25 cm dužine i 4-5 cm širine. Glavni materijal izrade će biti razne debljine papira (deblji papir za unutrašnju konstrukciju a tanji za oplatu i nadgrađe), žica za ograde i oružje, drvo za torpeda ... ono drugo što ostane ću riješavat u "hodu". Model će bit plovan i dobro osiguran od propuštanja vode. Neće bit predviđen za motoriziranje! Što se bude dalo pokrenut na tako malom prostoru to će bit pokretno (poklopci na torpednim cijevima, flakovi ...).
Uostalom, sve će se vidjeti kad krenem sa izradom.
Skupio sam po netu dosta nacrta, starih fotografija i nešto slika gradnje plastičnih modela. Moj brod neće bit velik (samim time neće biti puno detaljiziran!), otprilike 20-25 cm dužine i 4-5 cm širine. Glavni materijal izrade će biti razne debljine papira (deblji papir za unutrašnju konstrukciju a tanji za oplatu i nadgrađe), žica za ograde i oružje, drvo za torpeda ... ono drugo što ostane ću riješavat u "hodu". Model će bit plovan i dobro osiguran od propuštanja vode. Neće bit predviđen za motoriziranje! Što se bude dalo pokrenut na tako malom prostoru to će bit pokretno (poklopci na torpednim cijevima, flakovi ...).
Uostalom, sve će se vidjeti kad krenem sa izradom.
thomcro- Pozornik
-
Član od : 15.05.2015
Sjedište : Rijeka
Re: Schnellboot S-100
Toma, ima li što novoga na tvome projektu?
Dida- Kontraadmiral
-
Član od : 20.07.2013
Dob : 83
Sjedište : Sisak
Stranica 1 / 1.