Latest topics
» Bracera (prema "Tehnodidakti")by Ivica Stambuk Yesterday at 12:34
» Hayling Hoy
by tuan_jim čet pro 05 2024, 11:56
» WESTLAWN Institute of Marine Technology
by tuan_jim pon stu 04 2024, 20:45
» Intervju sa g. Željkom Skomeršićem za portal "Nautička patrola"
by moto-klasika sub lis 19 2024, 19:24
» "Dani u Vali" - 2024.
by tuan_jim sri ruj 18 2024, 20:17
» Koncesije vezova posebno za drvene brodove
by tuan_jim uto ruj 17 2024, 21:40
Škrinjica sa blagom
5 posters
Stranica 1 / 1.
Škrinjica sa blagom
Ovo nisam mogao propustiti a da vam ne pokažem, Leutova škrinjica sa nacrtima brodova:
Član od : 06.02.2014
Dob : 61
Sjedište : Njivice / Krk
Re: Škrinjica sa blagom
Matija,
Da slučajno nema Željko u toj škrinjici i nacrt Kaisera prvog vojnog broda sagrađenog u arsenalu.
Da slučajno nema Željko u toj škrinjici i nacrt Kaisera prvog vojnog broda sagrađenog u arsenalu.
livio5- Razvodnik
-
Član od : 24.02.2014
Dob : 66
Sjedište : Pula
Bome, impresivna škrinja! Unutra je, vjerojatno, sve što je ikada plovilo Jadranom?
-
Član od : 20.07.2013
Dob : 83
Sjedište : Sisak
Dida je napisao/la:Bome, impresivna škrinja! Unutra je, vjerojatno, sve što je ikada plovilo Jadranom?
.... i svjetskim morima
Livio, Leut sigurno zna ima li pa će ti on odgovoriti.
Član od : 06.02.2014
Sjedište : Njivice / Krk
Kaiser
Da imam, Matija je propustio reći da je to samo dio nacrta jer su i drugi škafetini i ormari koje tu ne vidite također puni.
Pozdrav
Pozdrav
Gledaj,ja sam pokušavao doći do nacrta i preko nekih direktora/ koji su išli samnom u školu/ iz Uljanika pa su mi rekli da ga nemaju/neznam da li su lagali da me otkače ili stvarno nemaju/
Inače sam vidio maketu jednom prilikom je bila izložena u gradskoj čitaonici u Puli
Bila je to ljubav na prvi pogled, toliko mi je bila llijepa možda i zbog toga što je napravljen u Puli .
Inače to nije prvi brod koji je napravljen u Puli /u Arsenalu da /jer je brodogradilište bilo i prije.
Pretpostavljam da Meštre vi to znate,želio sam samo naglasiti kao informaciju za ostale članove foruma.
Kad smo već kod povijesti moram dati informaciju da je u to vrijeme bio osnovan i POMORSKI MUZEJ sa bogatom zbirkom modela jedrenjaka, pulena. zastava/Navodno i zastava Galije Reale sa bitke kod Lepanta ali su okupacijom Talijana nestali gotovo svi eksponati. Bagra je to odnesla u Italiju, nešto malo je navodno zavšilo u Sloveniji mislim da se spominje Kopar a nešto je završilo i u Beču.
Pokušavala je Girardica nešto učiniti da se vrate pulene preko ministarstva kulture/ništa/ Mislim da je bila i inicijativa Uljanika da se ponovno ustroji pomorski muzej kakav je bio /ništa od toga/. Bilo je još pokušaja i inicijativa ali na žalost ništa.
Svi nas kradu ništa novo.
Toliko od mene ako neko ima informacija o tome molim da podijeli sa nama .
Hvala unprijed!
Lijepi pozdrav svima iz Pule
Inače sam vidio maketu jednom prilikom je bila izložena u gradskoj čitaonici u Puli
Bila je to ljubav na prvi pogled, toliko mi je bila llijepa možda i zbog toga što je napravljen u Puli .
Inače to nije prvi brod koji je napravljen u Puli /u Arsenalu da /jer je brodogradilište bilo i prije.
Pretpostavljam da Meštre vi to znate,želio sam samo naglasiti kao informaciju za ostale članove foruma.
Kad smo već kod povijesti moram dati informaciju da je u to vrijeme bio osnovan i POMORSKI MUZEJ sa bogatom zbirkom modela jedrenjaka, pulena. zastava/Navodno i zastava Galije Reale sa bitke kod Lepanta ali su okupacijom Talijana nestali gotovo svi eksponati. Bagra je to odnesla u Italiju, nešto malo je navodno zavšilo u Sloveniji mislim da se spominje Kopar a nešto je završilo i u Beču.
Pokušavala je Girardica nešto učiniti da se vrate pulene preko ministarstva kulture/ništa/ Mislim da je bila i inicijativa Uljanika da se ponovno ustroji pomorski muzej kakav je bio /ništa od toga/. Bilo je još pokušaja i inicijativa ali na žalost ništa.
Svi nas kradu ništa novo.
Toliko od mene ako neko ima informacija o tome molim da podijeli sa nama .
Hvala unprijed!
Lijepi pozdrav svima iz Pule
livio5- Razvodnik
-
Član od : 24.02.2014
Dob : 66
Sjedište : Pula
Ako je ovo "škrinjica" sa nacrtima,onda svi moji nacrti stanu u jednu jako malu tabakeru.Hvala Matija što si ovo podijelio sa nama.Puno članova ovog foruma može samo sanjati o takvoj količini nacrta i literaturi a da ne govorimo o kvaliteti izrade maketa meštra Željka.Nadam se da ćemo i dalje uživati u slikama iz radionice pravog majstora.
Član od : 22.01.2014
Sjedište : Zagreb
Stranica 1 / 1.