Latest topics
» Bracera (prema "Tehnodidakti")by Ivica Stambuk uto sij 14 2025, 12:34
» Hayling Hoy
by tuan_jim čet pro 05 2024, 11:56
» WESTLAWN Institute of Marine Technology
by tuan_jim pon stu 04 2024, 20:45
» Intervju sa g. Željkom Skomeršićem za portal "Nautička patrola"
by moto-klasika sub lis 19 2024, 19:24
» "Dani u Vali" - 2024.
by tuan_jim sri ruj 18 2024, 20:17
» Koncesije vezova posebno za drvene brodove
by tuan_jim uto ruj 17 2024, 21:40
Pozdrav iz Varaždina
2 posters
Stranica 1 / 1.
Pozdrav iz Varaždina
Pozdrav svima na forumu. Zovem se Miroslav Herceg i dolazim iz Varaždina. Imam 30 godina i maketarstvom sam se počeo baviti prije nekih 3 godine s pojavom deagostinijevog časopisa veliki jedrenjaci. Kupio sam samo prvi broj i nisam nastavio s tom gradnjom već sam odlučio da radim svoje makete. Nijedna od dosadašnjih maketa nije tehnički savršena i točno prema nacrtu ali radio sam ih s guštom i uživao u tome. Radio sam ih u skladu sa svojim mogučnostima, dostupnosti nacrta, alata i materijala. U međuvremenu sam postao otac, pa sada uz posao i malo dijete nemam više tolko vremena za posvetiti maketarstvu. Odlucio sam trenutno malo usporiti sa gradnjom brodova, ali mislim da nikad neću odustati od ovog hobija jer sam se već previše navukao.
S vremenom sam nabavio dosta nacrta domačih i stranih brodova i spreman sam ih djeliti kao štu su i neki dobri ljudi podjelili samnom (posebno bih istaknuo Josipa Zoričića koji je nesebično kopirao o svoj trošak nacrte i slao iz splita u vž,a čak se i ponudio besplatno poslati i materijal za izradu).
Spreman sam pomoći u održavanju ovog foruma, pa i u nekim grafičkim rješenjima ako budete zainteresirani (nisam programer ali koristim photoshop i fotograf sam amater, pa ako bude potrebno mogu pomoći).
Sretan sam što se pokrenuo takav jedan forum samo za našu tradicijsku brodogradnju pošto na ostalim mak. forumima nije bilo interesa za takvo nešto.
Želja mi je da objedinimo na ovom mjestu sve nacrte i literaturu koje posjedujemo o našoj brodogradnji.
Evo i nekih mojih uradaka do sada.
Pozdrav svima!
S vremenom sam nabavio dosta nacrta domačih i stranih brodova i spreman sam ih djeliti kao štu su i neki dobri ljudi podjelili samnom (posebno bih istaknuo Josipa Zoričića koji je nesebično kopirao o svoj trošak nacrte i slao iz splita u vž,a čak se i ponudio besplatno poslati i materijal za izradu).
Spreman sam pomoći u održavanju ovog foruma, pa i u nekim grafičkim rješenjima ako budete zainteresirani (nisam programer ali koristim photoshop i fotograf sam amater, pa ako bude potrebno mogu pomoći).
Sretan sam što se pokrenuo takav jedan forum samo za našu tradicijsku brodogradnju pošto na ostalim mak. forumima nije bilo interesa za takvo nešto.
Želja mi je da objedinimo na ovom mjestu sve nacrte i literaturu koje posjedujemo o našoj brodogradnji.
Evo i nekih mojih uradaka do sada.
Pozdrav svima!
miro23- Pozornik
-
Član od : 02.02.2014
Re: Pozdrav iz Varaždina
Miroslave dobro nam došao! Drago mi je što si se i ti pridružio ekipi.
Makete su ti doista lijepe. Jednom, kada budeš imao vremena, pogledaj imaš li nešto za odjeljak "Gotove makete". Veselim se druženju oko tradicionalnih brodova.
Pozdrav junioru/juniorki!
Makete su ti doista lijepe. Jednom, kada budeš imao vremena, pogledaj imaš li nešto za odjeljak "Gotove makete". Veselim se druženju oko tradicionalnih brodova.
Pozdrav junioru/juniorki!
-
Član od : 20.07.2013
Dob : 83
Sjedište : Sisak
Stranica 1 / 1.