Latest topics
» WESTLAWN Institute of Marine Technologyby tuan_jim pon stu 04 2024, 20:45
» Intervju sa g. Željkom Skomeršićem za portal "Nautička patrola"
by moto-klasika sub lis 19 2024, 19:24
» Hayling Hoy
by livio pet ruj 27 2024, 21:40
» "Dani u Vali" - 2024.
by tuan_jim sri ruj 18 2024, 20:17
» Koncesije vezova posebno za drvene brodove
by tuan_jim uto ruj 17 2024, 21:40
» NOVA KNJIGA pred izdavanjem - "Stogodišnjaci iz našeg mula"
by Zaleksi uto ruj 10 2024, 13:26
Moja radiona
+7
Matija
Tomislav Viljetić
ercegović
Hrvoje
Nonić
Dida
Tamburash
11 posters
Stranica 3 / 3.
Stranica 3 / 3. • 1, 2, 3
Re: Moja radiona
Ja iman oni iz Lidla..Parkside brend je a u stvari malo bolje kontrolirana proizvodnja Einhela.
Ima ovni sustav sa utičnicom na sebi kao izvorom u koju utikaš strojeve pa kad startaš stroj krene i on usisavat,a završi desetak sekundi nakon gašenja stroja,alata koji je na njega priključen.[/quote]
ja sam prije god dvije kupio set alata od Parkside (rucna blanja busilica , akumulatorska itd. i ostao strasno razocaran. nikada u zivotu nisam imao nista losije u ruci. lagano slabasno. vec na prvom busenju nakon minute dvije iz busilice dim i smrad po izgorenoj plastici. isto tako i sve ostalo.. a imam i od einhela tracnu, vibracionu koje besprijekorno rade. tako da se nikako nemogu sloziti s tom tvrdnjom
pele- Razvodnik
-
Član od : 05.04.2014
Sjedište : Rijeka
A neznam,kod mene sve dosad radi ok.Istina baš nisan uzima akumulatorsku ni bušilicu ni ubodnu pilu jer kako se bavim brodovima i profesionalno imam gomilu Makita i plavog Bosch-a,tu nema mista amaterskim alatima,od toga se krug zarađuje.
Doma za maketarenje i oko kućeimam od Parkside-a tračnu brusilicu,trokutastu-delta vibracionu,lemnu stanicu,modelarsku-dekupir pilu,modelarsku bušilicu-njen trafo mi bez problema pogoni proxxonovu 12v bušilicu,čak paše i priključak,iman i el. strugač boje,lisicu...
Jedino san ima frku sa pilom lisičji rep kad je bila nova-nju ti isto a njih radi Einhel,reklamira je i dobia novu za par dana u paketu iz Einhel Hrvatska
Inače,i Einhel unutar brenda ima lošijih i boljih serija alata ,zajedničko svima je ipak da to nisu profesionalni alati za peri deri..neke serije izdrže više tereta a neke nisu ni za vraga crna.
One starije akumulatorske bušilice su dobar primjer jadnih akumulatora i nikakve mehanike,a opet imaju i boljih pa sve do bušilica sa Li-ion baterijama ali to cijenom skoro dođe do cijene koštanja "prave" stvari.
Doma za maketarenje i oko kućeimam od Parkside-a tračnu brusilicu,trokutastu-delta vibracionu,lemnu stanicu,modelarsku-dekupir pilu,modelarsku bušilicu-njen trafo mi bez problema pogoni proxxonovu 12v bušilicu,čak paše i priključak,iman i el. strugač boje,lisicu...
Jedino san ima frku sa pilom lisičji rep kad je bila nova-nju ti isto a njih radi Einhel,reklamira je i dobia novu za par dana u paketu iz Einhel Hrvatska
Inače,i Einhel unutar brenda ima lošijih i boljih serija alata ,zajedničko svima je ipak da to nisu profesionalni alati za peri deri..neke serije izdrže više tereta a neke nisu ni za vraga crna.
One starije akumulatorske bušilice su dobar primjer jadnih akumulatora i nikakve mehanike,a opet imaju i boljih pa sve do bušilica sa Li-ion baterijama ali to cijenom skoro dođe do cijene koštanja "prave" stvari.
zore70- Razvodnik
-
Član od : 20.10.2013
Dob : 54
Sjedište : Podstrana
Evo, bio ja malo u nabavci
Mesing lim 0.3mm , aluminij 1mm,mesing cijev, listovi za pilu, zastitu za micromot motor, te ono najbitnije, precizni skripac za MF70
Mesing lim 0.3mm , aluminij 1mm,mesing cijev, listovi za pilu, zastitu za micromot motor, te ono najbitnije, precizni skripac za MF70
Zadnja promjena: Tamburash; sri svi 14 2014, 15:25; ukupno mijenjano 1 put.
Tamburash- Razvodnik
-
Član od : 01.12.2013
Dob : 38
Sjedište : Osijek
Gdje si mesing nabavio?
Matija- Administrator
-
Član od : 06.02.2014
Dob : 61
Sjedište : Njivice / Krk
ovjde:
Conrad
Dosta sam kod njih kupovao.. brzi, pouzdani, za svaku preporuku...
Conrad
Dosta sam kod njih kupovao.. brzi, pouzdani, za svaku preporuku...
Tamburash- Razvodnik
-
Pozdrav drustvo!
Evo, da se i ja javim.. Na zalost, ja opet u selidbi (tako je to kad si podstanar) Tako da mi je opet cijela radiona u kutijama..
Ali imao sam jednu jaako zanimljivu nabavku.. Ubo sam nesto zanimljivo, ali prica je jos zanimljivija...
Radi se o nama znanom cirkularu:
Vidim ja u oglasu 400 kn, iz Osijeka.. Ajd reko, nije puno, kupit cu... Dosao ja do njega, dajem 400kn, a on meni, cek, sad cu vratiti kusur.. I vrati mi 100kn.. Kaze, dogovorili se za 300 i ja se drzim rijeci.. Ja ostao sav sokiran, pokupio cirkular dok se nije predomislio i gas
Tako dobijem za 300kn cirkular i dva rezervna lista
Evo, da se i ja javim.. Na zalost, ja opet u selidbi (tako je to kad si podstanar) Tako da mi je opet cijela radiona u kutijama..
Ali imao sam jednu jaako zanimljivu nabavku.. Ubo sam nesto zanimljivo, ali prica je jos zanimljivija...
Radi se o nama znanom cirkularu:
Vidim ja u oglasu 400 kn, iz Osijeka.. Ajd reko, nije puno, kupit cu... Dosao ja do njega, dajem 400kn, a on meni, cek, sad cu vratiti kusur.. I vrati mi 100kn.. Kaze, dogovorili se za 300 i ja se drzim rijeci.. Ja ostao sav sokiran, pokupio cirkular dok se nije predomislio i gas
Tako dobijem za 300kn cirkular i dva rezervna lista
Tamburash- Razvodnik
-
Vidiš, još ima ljudi kojima je važnija riječ od novca. Samo je pitanje omjera takvih ljudi i onih koji bi te zbog 100 kuna udavili u žličici vode.
Želim ti ugodan rad s novim strojčićem.
Želim ti ugodan rad s novim strojčićem.
Dida- Kontraadmiral
-
Član od : 20.07.2013
Dob : 83
Sjedište : Sisak
Pozdrav ekipa.. Danas sam upalio svoj FET cirkular.. i bio malo iznenađen.. Ocito je malo "bacio riku"
Stavio sam video, da pogledate sto bi to moglo biti..
https://www.youtube.com/watch?v=TO4nSEt7YOg&feature=youtu.be
Stavio sam video, da pogledate sto bi to moglo biti..
https://www.youtube.com/watch?v=TO4nSEt7YOg&feature=youtu.be
Tamburash- Razvodnik
-
Pogledaj malo remen?
Nonić- Porucnik korvete
-
Član od : 28.07.2013
Sjedište : Rabac
Remen je prvo sto sam gledao.. zupcasti je.. Otvorio sam poklopac, stisnio sigurnosnu sklopku (neda da se upali tako otvoren) i gledao sta se događa.. Remen je ok, kao da u motoru nesto proklizuje..
Tamburash- Razvodnik
-
Kvar dijagnosticiran..
Matija je skuzio iz slike u cemu je problem.. Provrtio je remen i spalio remenicu.. Samo mi nije jasno kako se to dogodilo jer cirkular nikada nije pilio nista deblje od 2 cm niti radio duze od minutu.. stvarno cudno..
I evo skinutog remena..
Jos jednom veliko hvala Matiji na pomoci..
Javio mi se i Nonic da je imao isti kvar, a sumnjam da i on sili cirkular.. Ocito im je to slaba tocka..
Matija je skuzio iz slike u cemu je problem.. Provrtio je remen i spalio remenicu.. Samo mi nije jasno kako se to dogodilo jer cirkular nikada nije pilio nista deblje od 2 cm niti radio duze od minutu.. stvarno cudno..
I evo skinutog remena..
Jos jednom veliko hvala Matiji na pomoci..
Javio mi se i Nonic da je imao isti kvar, a sumnjam da i on sili cirkular.. Ocito im je to slaba tocka..
Tamburash- Razvodnik
-
Ipak sam skoro bio u pravu,remen je bio"krivac",remenica prva "popustila",Tamburash je napisao/la:Kvar dijagnosticiran..
iJavio mi se i Nonic da je imao isti kvar, a sumnjam da i on sili cirkular.. Ocito im je to slaba tocka..
Nije čudno,ne treba ga previše štediti.Najveća opterećenja-šokove dobiva ako ukliniš izradak između lista pile i graničnika-vodilice.Ovaj cirkular ima okretljivi graničnik što ponekad može prouzrokovati dodatno uklinjenje i tu mogu nastati,osim ostaloga,ti problemi oko remena(i oko njega).Bolje to nego motor.
Nije bio na cirkularu FET,već na drugom stroju(KGS 80).Na FET-u mi je često ispadao remen,ali sam to nekako riješio.Možda, kako kažes,to im je slaba točka ali možda smo i mi koji puta krivi
Dobro je da slikovito prikažes probleme iz radionice tako i mi ostali možemo izvući pouku.
Nonić- Porucnik korvete
-
Od čega je napravljena ta remenica?
Dida- Kontraadmiral
-
Nisam ju jos skinuo, ali ovako koliko mogu vidjeti je neka tvrda plastika.. Mozda da ju probam dati tokariti?
A mozda je i napravljena meksa da ne ode motor?
Tamburash- Razvodnik
-
Dida je napisao/la:Od čega je napravljena ta remenica?
Tamburash je napisao/la:Nisam ju jos skinuo, ali ovako koliko mogu vidjeti je neka tvrda plastika.. Mozda da ju probam dati tokariti?
Plastika je sigurno,predpostavljam poliamid.
Ne vidim tu neku alternativu,treba nabaviti originalnu remenicu,relativno se brzo nabavi i dođe najeftinije ako je sam montiraš.
Nonić- Porucnik korvete
-
Ako ikako možeš nabaviti originalnu, uzmi ju. Bolje da strada ona nego, recimo, motor.
Dida- Kontraadmiral
-
Žalosno bi bilo, da se alat ovog cjenovnog razreda štiti na ovaj način, a ne termičkom zaštitom motora.
stari- Porucnik fregate
-
Član od : 28.08.2013
Dob : 78
Sjedište : Kastav
Tamburash pozdrav
Cirkular
i ja ga imam, jako je dobar ali ga koristim za fino piljenje i to ne preko 10 mm debljine.
Ako je drvo tvrdo odmah osjeti, zna se zaustaviti.
Koristim ga samo za piljenje letvica za oplatu i sl.
Ako si skinuo /neznam kako se zove/ vodilicu ona ti dozvoljava da piliš samo do 12 mm debljine.
U tome je kvaka. Za veće debljine je preslab.
Cirkular
i ja ga imam, jako je dobar ali ga koristim za fino piljenje i to ne preko 10 mm debljine.
Ako je drvo tvrdo odmah osjeti, zna se zaustaviti.
Koristim ga samo za piljenje letvica za oplatu i sl.
Ako si skinuo /neznam kako se zove/ vodilicu ona ti dozvoljava da piliš samo do 12 mm debljine.
U tome je kvaka. Za veće debljine je preslab.
livio5- Razvodnik
-
Član od : 24.02.2014
Dob : 66
Sjedište : Pula
Livio, vjerojatno mislis na KS230.. imam ga i ja, al meni je riknio FET.. On je ipak malo teza kategorija..
Tamburash- Razvodnik
-
Izvini imaš pravo propustio sam FET- reagirao sam po slici iznad
Svejedno lijep pozdrav iz Pule!
Svejedno lijep pozdrav iz Pule!
livio5- Razvodnik
-
Član od : 24.02.2014
Dob : 66
Sjedište : Pula
Evo, stigla konacno remenica.. Malo neocekivano sto se tice cijene.. sa 15% na gotovinu - 150.00kn ..Vidi se veelika razlika u izradi.. Vjerujem da sa novom nece biti problema..
Tamburash- Razvodnik
-
Stranica 3 / 3. • 1, 2, 3
Similar topics
» Radiona u potkrovlju
» Nova radiona
» Moja radionica
» Moja mala "flota"
» “Sveti Nikola”, umjesto Moje Male Brodice (prava 1:1) – Moja Velika Maketa (vjerovatno 1:10)!
» Nova radiona
» Moja radionica
» Moja mala "flota"
» “Sveti Nikola”, umjesto Moje Male Brodice (prava 1:1) – Moja Velika Maketa (vjerovatno 1:10)!
Stranica 3 / 3.