Latest topics
» Dani latinskog idra 2024.by tuan_jim Today at 15:42
» Creski "Mali mandrać" samo za drvene brodove
by tuan_jim Today at 15:24
» "Homo na jidra" - Malinska
by tuan_jim sri kol 28 2024, 21:22
» Maraton lađa 2024.
by moto-klasika pon kol 12 2024, 19:55
» Državno natjecanje brodomaketara 2024.
by tuan_jim pon kol 12 2024, 16:25
» Izložba maketa meštra Luciana KEBERA - Betina
by tuan_jim pet kol 09 2024, 23:34
Pozdrav iz Splita-Podstrane
+4
Zaleksi
stari
Dida
zore70
8 posters
Stranica 1 / 1.
Pozdrav iz Splita-Podstrane
Lipi pozdrav ciloj ekipi drvenjaka,evo i mene da pojačam splitsku "partijsku ćeliju"
Moje ime je Josip Zoričić..plovim ovim svijetom od 1970.god..živim u Podstrani,par kilometri od Splita.
Profesionano sam vezan za more,strojeve,brodove..odradija podosta god u Brodosplitu,zadnjih više od desetljeća u maloj brodogradnji i nautici.
U drvenom brodomaketarstvu nisam novi,nekad radija RC jedrilice,takmičija se,drža dici nastavu maketarenja,posli preša solo na makete starih brodova.
Svojevremeno san pokuša ući u bivši maketarski klub na Zenti ali je to za nas obične ostalo nedodirljivo misto,slično ka i neka druga..žalosno ali istinito
Još od toga doba iman alergiju na manipulatore i preprodavače poklonjenih nacrta,savjeta,literature i sl..
Podosta brodova napravija pa je onda ritam života,posal,dica,svašta pomalo donili pauzu više od desetljeća.
Zadnjih nešto više od dvi godine vratija san se aktivnom maketarstvu,iznova prikupljanju alata i opreme..i dobro me ide,a i korisno je za vlastito zdravlje:)
Kako su svi brodi partili za poklone krećem opet od flote domaćih tradicionalnih,za prevelike projekte neman realno vrimena.
Trenutno se "borim" sa trabakulom,bracerom i dubrovačkom navom paralelno,plus uređenje radionice u potkrovlju..
Vidim na forumu i par poznatih lica,prijatelja pa ih ovim putem i pozdravljam.Vidim ima i još splitske ekipe koju ne poznajem
pa ovim putem ih pozivam da nam se pridruže na našim ugodnim kafenisanjima uz priču o letvicama,nacrtima,životnim temama i sl.
Moje ime je Josip Zoričić..plovim ovim svijetom od 1970.god..živim u Podstrani,par kilometri od Splita.
Profesionano sam vezan za more,strojeve,brodove..odradija podosta god u Brodosplitu,zadnjih više od desetljeća u maloj brodogradnji i nautici.
U drvenom brodomaketarstvu nisam novi,nekad radija RC jedrilice,takmičija se,drža dici nastavu maketarenja,posli preša solo na makete starih brodova.
Svojevremeno san pokuša ući u bivši maketarski klub na Zenti ali je to za nas obične ostalo nedodirljivo misto,slično ka i neka druga..žalosno ali istinito
Još od toga doba iman alergiju na manipulatore i preprodavače poklonjenih nacrta,savjeta,literature i sl..
Podosta brodova napravija pa je onda ritam života,posal,dica,svašta pomalo donili pauzu više od desetljeća.
Zadnjih nešto više od dvi godine vratija san se aktivnom maketarstvu,iznova prikupljanju alata i opreme..i dobro me ide,a i korisno je za vlastito zdravlje:)
Kako su svi brodi partili za poklone krećem opet od flote domaćih tradicionalnih,za prevelike projekte neman realno vrimena.
Trenutno se "borim" sa trabakulom,bracerom i dubrovačkom navom paralelno,plus uređenje radionice u potkrovlju..
Vidim na forumu i par poznatih lica,prijatelja pa ih ovim putem i pozdravljam.Vidim ima i još splitske ekipe koju ne poznajem
pa ovim putem ih pozivam da nam se pridruže na našim ugodnim kafenisanjima uz priču o letvicama,nacrtima,životnim temama i sl.
zore70- Razvodnik
-
Član od : 20.10.2013
Dob : 54
Sjedište : Podstrana
Re: Pozdrav iz Splita-Podstrane
Zore, dobro došao na forum! Vjerujem da ćemo se lijepo družiti i ugodno provesti dio slobodnog vremena. Imaš li koju fotografiju za pokazati?
-
Član od : 20.07.2013
Dob : 83
Sjedište : Sisak
Dobro nam došao.
-
Član od : 28.08.2013
Dob : 78
Sjedište : Kastav
pozdrav susidu
Zaleksi- Narednik
-
Član od : 08.10.2013
Dob : 61
Sjedište : Split
pozdrav kolega i dobronam došao
ercegović- Razvodnik
-
Član od : 16.10.2013
Dob : 57
Sjedište : Split i Šibenska Rogoznica
Tomislav Viljetić- Preminuo
-
Član od : 27.07.2013
Dob : 77
Sjedište : Zagreb
A Zore legendo dobro došao, a vrime je da odemo više na kavu-čaj
Vidimo se
Vidimo se
2milimetra- Pozornik
-
Član od : 06.10.2013
Sjedište : Split-Rogoznica
Živija prijatelju dragi!2milimetra je napisao/la:A Zore legendo dobro došao, a vrime je da odemo više na kavu-čaj
Vidimo se
A mogli bi ove dane,nismo dugo,nakupilo se tema za raspravu..
Hvala svima na dobrodošlici
Dida,ima slika samo kako neman vrimena za radit nisan nešto redovito dokumentira,više je zbrda-zdola,valja složit nešto pa obisit na net;)
zore70- Razvodnik
-
Dobro došao Josipe,u pravom društvu lakše se"boriti" sa trabakulama,bracerama....
Član od : 28.07.2013
Sjedište : Rabac
Naravno,sve je lakše a i uvik se nešto novo nauči ili nekog nešto naučiš,razminu se informacije,literatura,..ipak je ovo jedan jako kreativan hoby vrlo ovisan o vještinama,trikovima..Nonić je napisao/la:Dobro došao Josipe,u pravom društvu lakše se"boriti" sa trabakulama,bracerama....
Stranica 1 / 1.